Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Er du vores nye kollega? TjekDet søger universitetspraktikant

Artikel 2. sep 2023  -  2 min læsetid
This describes the image
Her er et udsnit af redaktionslokalet på Trianglen på Østerbro i København. Foto: TjekDet
  • Følger du nøje den offentlige demokratiske debat?

  • Brænder du efter at holde den på et oplyst faktuelt grundlag?

  • Så er du måske vores nye universitetspraktikant i foråret 2024

Har du mod på at kræfter med en særlig journalistisk disciplin, der har stor bevågenhed både herhjemme og i udlandet? Faktatjekmediet TjekDet søger universitetspraktikant, der vil være en del af redaktionen i foråret 2024, og som vil være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Vores nye kollega skal være med til at hjælpe mediebrugerne til at navigere i strømmen af oplysninger, udsagn og påstande i en tid, hvor nyheder ikke kun er noget, vi får gennem de klassiske nyhedsmedier, men i lige så stor grad fra de sociale medier.

Sammen med de fastansatte journalister vil du i dagligdagen være med i hele den journalistisk arbejdsproces omkring et faktatjek - fra ideudvikling, researchfase til formidlingen. Der er også mulighed for at stifte bekendtskab med andre genrer inden for journalistikken. 

Det er vigtigt for os, at du både udvikler dig fagligt og personligt, når du arbejder hos os. Du får personlig sparring undervejs, adskillige selvstændige opgaver og kommer i kontakt med mange kilder og eksperter indenfor forskellige fagområder.

Vi lægger også vægt på, at du har gode analytiske evner, stort overblik over samfundets opbygning, er storforbruger af sociale medier og (måske) har erfaringer eller flair for at tænke, vinkle og skrive journalistisk.

Hos TjekDet finder du

- journalister, der undrer sig og brænder for at forstå, hvordan verden hænger sammen

- kolleger, der hele tiden tilegner sig stor viden om misinformation og desinformation - både hvordan det spreder sig, hvem der spreder det, og ikke mindst hvorfor

- store muligheder for at påvirke udviklingen af egen arbejdsplads og vores journalistik, og hvor der er meget kort vej fra ide til handling

- en arbejdsplads, der spiller ind i en opgave, der har stadig stigende interesse og opmærksomhed verden over

- kolleger med godt humør, stærkt fællesskab og engagement

Rammerne

Der er mulighed for fuldtidsbeskæftigelse (37 timer ugentligt), men tilpasses efter aftale og skal ske under hensyntagen til dit studium.

Selv om stillinger som universitetspraktikant oftest er ulønnet, tilbyder vi en erkendtlighed på 1.500 kr. pr. måned.

Vi tilbyder fleksible arbejdstider.

TjekDet er en uformel arbejdsplads med højt til loftet, et stærkt fællesskab og en stor professionel integritet.

Samtidig er TjekDet inde i en rivende udvikling, så du kan forvente at sætte dit præg på vores fremtidig profil. 

Redaktionen bor på Amagerbrogade i København. Metrolinjen M2 kører lige til døren.

Tiltrædelse efter aftale - dog gerne senest 1. februar 2024.

Det er dit ansvar at afklare, om praktikforløbet stemmer overens med de gældende regler for din uddannelse.

Sådan søger du

Send ansøgning og cv. til th@tjekdet.dk.

Ansøgningsfrist er den 11. december 2023. Der afholdes dog ansættelsessamtaler løbende.

Du kan læse mere om TjekDet her.

Har du spørgsmål til praktikantstillingen, kan du kontakte indholdsansvarlig Andreas Søndergaard Petersen på as@tjekdet.dk.

Om TjekDet

TjekDet er en selvstændig non-profit organisation og et samlende univers, hvor vi ikke alene bringer egne faktatjek, men også giver et overblik over de bedste danske undervisningsmaterialer og forskning om misinformation og desinformation. Vi skriver desuden artikler, der analyserer og sætter den offentlige debat i større perspektiv.


Vi er ikke en unik dansk opfindelse. I de senere år har den særlige journalistiske faktatjekdisciplin forplantet sig som det bærende element hos nichemedier og redaktioner i større mediehuse rundt om i verden. Medierne har samlet sig i både internationale og regionale netværk, hvorfor du har direkte adgang til og kan trække på erfaringer fra kolleger uden for Danmarks grænser. Det er derfor vigtigt, at du er åben overfor at skulle lære nye journalistiske arbejdsmetoder i forhold til research, indhold, form og formidling.


På TjekDet stiller vi usædvanligt store krav til vores journalistik, der også reguleres af to kodekser (IFCN og EFCSN) for faktatjekmedier, som vi har forpligtet os til at følge.

Opdateret 24. nov 2023