TjekDet søger universitetspraktikant

Artikel 11. mar 2021  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto:
  • Følger du nøje den offentlige demokratiske debat?

  • Brænder du efter at holde den på et oplyst faktuelt grundlag?

  • Så er du måske vores nye universitetspraktikant i efteråret 2021

Faktatjekmediet TjekDet søger universitetspraktikanter, der vil være en del af redaktionen i efteråret 2021, og som vil være med til at udfordre falske nyheder og påstande i den offentlige debat.

Vores nye kolleger skal være med til at hjælpe mediebrugerne til at navigere i strømmen af oplysninger, udsagn og påstande i en tid, hvor nyheder ikke kun er noget, vi får gennem de klassiske nyhedsmedier, men i lige så stor grad fra de sociale medier.

Sammen med de fastansatte journalister vil du i dagligdagen være med i hele den journalistisk arbejdsproces omkring et faktatjek - fra ideudvikling, researchfase til formidlingen. Der er også mulighed for at stifte bekendtskab med andre genrer inden for journalistikken. 

Det er vigtigt for os, at du både udvikler dig fagligt og personligt, når du arbejder hos os. Du får personlig sparring undervejs, adskillige selvstændige opgaver og kommer i kontakt med mange kilder og eksperter indenfor forskellige fagområder.

Vi lægger også vægt på, at du har gode analytiske evner, stort overblik over samfundets opbygning, er storforbruger af sociale medier og (måske) har erfaringer eller flair for at tænke, vinkle og skrive journalistisk.

Rammerne

Der er i udgangspunktet tale om fuldtidsbeskæftigelse (37 timer ugentligt), men tilpasses efter aftale og skal ske under hensyntagen til dit studium.

Som en del af praktikopholdet får du 1.500 kroner om måneden.

Vi tilbyder fleksible arbejdstider.

TjekDet er en uformel arbejdsplads med højt til loftet, et stærkt fællesskab og en stor professionel integritet.

Samtidig er TjekDet inde i en rivende udvikling, og vi flytter derfor til nye lokaler den 1. maj 2021 ved Trianglen på Østerbro i København. Metrolinjen M3 kører lige til døren.

Tiltrædelse efter aftale - dog gerne senest 1. september 2021.

Det er dit ansvar at afklare, om praktikforløbet stemmer overens med de gældende regler for din uddannelse.

Sådan søger du

Send ansøgning og cv. til th@tjekdet.dk

Ansøgningsfrist er den 26. april 2021.

Du kan læse mere om TjekDet her.

Har du spørgsmål til praktikantstillingen, kan du kontakte journalist Andreas Oved Askjær Rasmussen på aoar@tjekdet.dk eller chefredaktør Thomas Hedin på th@tjekdet.dk.

Opdateret 16. apr 2021