Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Facebook vil ikke vise dine data for alle

Faktatjek 5. apr 2017  -  1 min læsetid
This describes the image
Foto:
Skrevet af: Thomas Hedin

"Alt hvad du nogensinde har slået op, bliver offentligt fra og med i morgen. Sågar meddelelser, som du har fjernet og alle billeder."

Sådan lyder indledningen i et opslag, der i den forløbne uges tid er blevet delt igen og igen på Facebook.

Men budskabet er uden hold i virkeligheden. Påstanden opstod første gang i 2012, hvor et viralt rygte antydede, at Facebook ville ændre brugernes rettigheder til deres indhold, så for eksempel dine billeder ikke længere kun kunne ses af vennerne. Dengang meddelte Facebook officielt, at rygtet ikke havde noget på sig.

Og det sociale medies afvisning kan stadig læses på en Facebookside.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 12. apr 2021