Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nets advarer mod svindel-mail

Faktatjek 12. jun 2017  -  1 min læsetid
This describes the image
Foto:
Skrevet af: Thomas Hedin

Den nordiske udbyder af betalings-, kort- og informationsservices, Nets, der i Danmark blandt andet står for driften af NemID, advarer mod en mail, som kan være et forsøg på at få modtageren til at oplyse for eksempel sine NemID-koder eller kreditkortoplysninger, skriver Ekstra Bladet.

I mailen fremgår det, at modtagerens NemID er blevet spærret, og at modtageren ved at klikke på et link kan opdatere sin konto. Men Nets oplyser, at selskabet ikke står bag mailen.

Det er langt fra første gang, at sådanne mails misbruger Nets' navn. Og det er langt fra første gang, at kriminelle forsøger sig med såkaldt phishing - det vil sige lokke modtagere til at udlevere personlige oplysninger, som kan misbruge til ikke mindst økonomisk kriminalitet.

Nets giver i øvrigt på sin hjemmeside en række råd til, hvordan bør forholde sig over for mails, der umiddelbart kan se mistænkelige ud. I det hele taget bør man altid være på vagt over for henvendelser, hvor man blive bedt om at indtaste for eksempel kreditkortoplysninger, adgangskoder, NetID-oplysninger osv. Det ville de de egentlige tjenester ikke bede brugerne om at gøre via emails.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 12. apr 2021