Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Fejl får Esbjerg Kommune til at 'finansiere' Venstre-annonce

Indsigt 3. nov 2017  -  2 min læsetid
This describes the image

En af politikernes vigtigste opgave er at tage vare på borgernes skattekroner og forvalte dem ordentligt og fornuftigt. Men læser du Ugeavisen Esbjerg i denne uge, kan du få indtryk af, at Venstre i Esbjerg ikke lever op til netop det ansvar.

Avisens forside er nemlig prydet af et annonceomslag, hvor Venstre over fire sider præsenterer deres byrådskandidater. Og i øverste højre hjørne står: "Alle fire sider er annoncer købt af Esbjerg Kommune."

Man får altså det klare indtryk, at Esbjerg Kommune har brugt penge på at føre valgkamp for partiet Venstre. Og det ville være ulovligt.

Men det er ikke tilfældet. Esbjerg Kommune har ikke betalt for annoncerne, forsikrer Ugeavisen og påtager sig ansvaret for fejlen.

"Ugeavisen Esbjerg udkommer onsdag med et annonceomslag indrykket af Venstre. Ved en fejl begået af Ugeavisen Esbjerg står der desværre, at omslaget er betalt af Esbjerg Kommune. Det er ikke tilfældet. Ugeavisen Esbjerg beklager fejlen," skriver ugeavisens redaktør Erik Haldan på avisens Facebookside.

På trods af rettelsen er Venstre nu alligevel bekymrede for, hvordan borgerne vil reagere.

"Det er så alvorligt, som det kan være, så selvfølgelig er vi bekymrede oven på det her. Ugeavisen har ganske simpelt genbrugt en gammel tekst om, at annoncerne er købt af Esbjerg Kommune fra et tidligere annonceomslag, hvor kommunen oplyser borgerne om affaldshåndtering. Borgerne har en berettiget forventning om, at vi forvalter deres penge på bedst mulige og fornuftigste vis, og derfor er en mistanke om misbrug eller overforbrug af offentlige midler det værste, jeg kan forestille mig, vi kunne blive beskyldt for," siger Frost Rasmussen, der er Venstres borgmesterkandidat og nuværende viceborgmester til JydskeVestkysten.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 12. aug 2020

Vil du vide mere?