Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nej, Cristiano Ronaldo omdanner ikke sine hoteller til coronahospitaler

23. mar 2020 -
3 min læsetid
This describes the image
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters
Skrevet af: Peter Rolsted

 

 

"Ronaldo forvandler luksushotel til hospital – betaler selv lægernes lønninger."

Kilde: Overskrift i artikel fra dansk netmedie.

En talsmand for den 35-årige fodboldspillers hoteller, Pestana CR7, oplyser, at nyheden ikke har noget på sig.

 

 

Den verdensberømte fodboldspiller Cristiano Ronaldo omdanner sine to Pestana CR7-hoteller i Portugal til hospitaler og betaler endda læger og sygeplejerskers løn fra egen lomme for at afhjælpe coronakrisen i sit hjemland.

Sådan lyder den utrolige nyhed om den gavmilde fodboldspiller. En nyhed, der har fundet vej til både danske og udenlandske netmedier, ligesom adskillige twitterprofiler har delt opslag om sagen.

Men der er ikke hold i historien.

Et af de danske netmedier, der bringer historien er Delbart.dk, der henviser til den svenske avis Expressen, som dog siden har afkræftet historien.

"Marcas (spansk sportsmedie, red.) artikel om Cristiano Ronaldo spredte sig hurtigt, men nu ser det ud til, at det var for godt til at være sandt," skriver Expressen og henviser til sportsmediet Goal, som citerer en talsmand for et af hotellerne (via RTLNieuws):

"Vi er et hotel. Vi skal ikke være hospital. Det er en dag som alle andre, vi er og forbliver et hotel," lyder det fra talsmanden.

Til det franske nyhedsbureau AFP fortæller en hoteltalsmand også, at "informationen er unøjagtig. Vi har ikke modtaget nogen indikation i denne henseende". Det afvises altså, at Ronaldo har bedt om at få sine hoteller omdannet til hospitaler.

AFP skriver, at det især er dette tweet fra 14. marts, der har sagt gang i rygtet, som det spanske sportsmedie Marca efterfølgende bragte som en nyhed.

Artiklen fortsætter under billedet

 

 

 

 

Tweetet, der ifølge det franske nyhedsbureau AFP satte gang i spredningen af den falske historie om Cristiano Ronaldos coronahospitaler. (Foto: Screenshot fra Twitter)

Marca har ifølge AFP fjernet historien fra sin hjemmeside uden yderligere forklaring.

Cristiano Ronaldo har ikke selv dementeret historien, men lagde 14. marts et billede op på sin Instagram-profil, hvor han beder sine følgere om at følge WHO’s og de øvrige sundhedsmyndigheders vejledninger.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

 

 

 

Opslag på Cristiano Ronaldos instagramprofil 14. marts 2020. (Foto: Screenshot fra fodboldspillerens instagramprofil)

Heller ikke det danske netmedie Delbart.dk har dementeret historien.

TjekDet har kontaktet netmediet for at spørge, hvorfor de fortsat har nyheden liggende på deres hjemmeside. Men de er ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelse.

I skrivende stund er der 2.060 bekræftede smittetilfælde i Portugal, mens 23 er døde, og 5 er erklæret raske. Det oplyser John Hopkins University Coronavirus Resource Center i den seneste opdatering 23. marts klokken 13.25.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 28. sep 2020