Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Ny tv-satsning med faktatjek på sundhedsområdet

Indsigt 19. sep 2019  -  2 min læsetid
This describes the image

Mandag Morgens faktatjekmedie TjekDet og det nye SundhedsTV indgår nu et samarbejde om at luge ud i junglen af misinformation og falske påstande på sundhedsområdet. Initiativet lanceres på tirsdag.

Samarbejdet indebærer, at TjekDet's faktatjekartikler kan blive suppleret med konkrete videoer, som giver gode råd og afliver de falske eller tvivlsomme historier.

SundhedsTV er ejet af kommunikationsbureauet Advice, der med web-tv-satsningen går nye veje.

Ida Donkin, der er læge og ph.d. og en del af initiativet 'Læger formidler', skal løbende være vært på videoerne produceret af SundhedsTV.

Artiklen fortsætter under billedet

SundhedsTV får læge Ida Donkin som vært. (Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix)

Videoerne skal hjælpe almindelige danskere til at blive bedre til at gennemskue misinformation på sundhedsområdet.

"År for år svarer danskerne i undersøgelser, som vi har medvirket til i Mandag Morgen, at de bliver mere og mere forvirrede over den sundhedsinformation, som de modtager, og vi præsenterer i forbindelse med lanceringen af det nye samarbejde endnu en analyse af problemet. Vi går faktisk rigtigt meget op i vores sundhed, men har svært ved at finde rundt i de kolossalt mange informationer, som vi møder ad alle mulige kanaler," siger TjekDets chefredaktør, Lisbeth Knudsen.

Den nye satsning sparkes i gang med en konference om sundhedskommunikation tirsdag den 24. september.

Her er patienternes egne søgninger på nettet og generelle problemer med sundhedskommunikation på programmet. Hvordan kan vi formidle faglig information i øjenhøjde og samtidig gøre den tilgængelig dér, hvor borgere, patienter og pårørende i forvejen færdes? Hvordan kan vi luge ud i falske påstande og udokumenterede, dårlige råd? Det er nogle af spørgsmålene, der diskuteres på konferencen.

Du kan tilmelde dig konferencen her.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 12. aug 2020