Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

CfDP tilbyder gratis oplæg om kritisk sans og digital dannelse til københavnske folkeskoler

Undervisning 22. apr 2021  -  1 min læsetid
Tjekdet
Foto: aabenskole.kk.dk

Hvad er god stil, når man bruger nettet og sociale medier? Og hvordan sætter man fokus på unges digitale liv, netetik og trivsel? Dette og meget mere er temaer i tre oplæg fra Center for Digital Pædagogik, som kan bookes gratis til københavnske folkeskoler i hele 2021.

I oplæggene, der er målrettet både mellemtrinnet og udskolingen, deles der viden og fakta om det digitale liv og bruges cases og indhold fra elevernes hverdag. 

Oplæggene er planlagt til at foregå fysisk på skolen, men kan dog også afholdes digitalt, hvis fysisk fremmøde ikke er muligt.

Trivsel, krænkelser og kritisk sans 

Et af de tre oplæg hedder ‘God net- og mobilstil’ og er tiltænkt mellemtrinnet. Oplægget har til formål at sætte gang i en debat om digitale fællesskaber, sprogbrug, trivsel, sundhed, kritisk sans, og hvordan eleverne selv kan beskytte deres privatliv bedst muligt.

Et andet oplæg hedder ‘Hvem er du, når du er digital?’ og er målrettet udskolingen. Her er der lagt op til debat om digital myndiggørelse, digitale fællesskaber, billeddeling, krænkelser, debatkultur, sundhed, kritisk sans og privatliv.

Det sidste af de tre oplæg kaldes ‘Kritisk tænkning i digitale fællesskaber’ og går i dybden med begreber som fake news, konspirationsteorier og digitale ekkokamre. Det har til formål at styrke elevernes kritiske sans og evne til at forholde sig nuanceret til ny information. Oplægget henvender sig til udskolingen.

Er du interesseret i at læse mere om, hvilke oplæg Center for Digital Pædagogik ellers udbyder, og hvilke muligheder du har for at booke et oplæg? Så læs mere her.