Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Hvordan kommer vi hadtalen til livs? Deltag i online foredrag og debat med sprogforsker 28. april

Undervisning 14. apr 2021  -  1 min læsetid
This describes the image
Foto: Technology vector created by vectorjuice - www.freepik.com

Med digital kommunikation følger desværre også hadefulde ytringer, og selv privatpersoner udsættes for trusler online. Men hvordan kommer hadtalen mere præcist til udtryk på sociale medier?

Det kan du få svar på til det gratis online foredrag “‘De skal bare udryddes!’ – foredrag og samtale om hadtale på nettet”.

Her vil Anna Vibeke Lindø, lektor emeritus ved Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet, give deltagerne indblik i sin forskning i hadtale på nettet. 

I foredragets anden halvdel er der lagt op til en bredere samtale om, hvordan vi får en bedre debatkultur på nettet. Her vil der blandt andet være mulighed for at diskutere og dele tanker om, hvordan det kan være et demokratisk problem, hvis mange skræmmes væk fra samtalen online, hvor meget vi skal censurere, og hvordan vi balancerer hensynet til henholdsvis respekt og ytringsfrihed. 

Foredraget er arrangeret af Aarhus Kommunes Biblioteker som en del af Forskningens Døgn.

Praktisk information

Arrangementet er åbent for alle og foregår den 28. april fra klokken 16.30-18.00 online på Microsoft Teams. For at tilmelde sig foredraget skal man booke en gratis billet via dette link, senest en halv time før foredraget starter.