Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Vinter-OL: Hvor gode er Nordkorea egentlig til sport?

24. jan 2018 -
2 min læsetid
This describes the image

På trods af et årelangt anspændt forhold sender Nordkorea 22 deltagere til dette års vinter-OL i den sydkoreanske by, PyeongChang.

Under åbningsceremonien vil Nordkorea og Sydkorea, ligesom de har gjort før, gå under et fælles flag. De to lande stiller desuden op med et fælles hold i kvindernes ishockeyturnering. Men hvilke sportslige præstationer har Nordkorea bag sig, når de skal klare sig alene?

Nordkorea klarer sig godt i nogle sportsgrene, og der er endda andre, hvor de ligefrem dominerer. Det skriver BBC i et faktatjek.

Siden Nordkoreas første deltagelse i vinter-OL i 1964 i Innsbruck, Østrig, har de vundet 56 OL-medaljer - 54 fra sommer-OL og 2 fra vinter-OL. Ved sommer-OL i Rio i 2016 vandt Nordkoreas deltagere syv medaljer, heraf to af guld.

Inden for fodboldens verden er det de nordkoreanske kvinder, der ligger i front. På fodboldforbundenes verdensorganisation FIFA’s verdensrangliste er Nordkoreas kvindelandshold placeret på 11. pladsen - lige foran Danmark. I december sidste år vandt holdet den asiatiske fodboldturnering EAFF E-1 Football Championship, der blev afholdt i Japan. Ikke helt så godt går det dog for mændenes vedkommende. De er nummer 132 på FIFA’s rangliste.

Nordkorea er dominerende inden for visse dele af taekwondo-sporten. De bedste nordkoreanske taekwondo-atleter træner derhjemme i moderne faciliteter. Og ved et verdensmesterskab sidste år, som Nordkorea selv var værter for, vandt de 22 medaljer. Det var tre gange flere end Rusland, der måtte rejse hjem med syv, hvilket gav dem en placering som nummer to, skriver BBC.

Desværre for Nordkorea er denne gren af taekwondo ikke anerkendt af Den Internationale Olympiske Komité og bliver derfor ikke en del af de forestående olympiske vinterlege i Sydkorea.

De olympiske vinterlege afholdes fra den 9. til 25. februar 2018.

LÆS OGSÅ: OL 2016: Danmark klarede sig både rigtig godt og lidt skidt

LÆS OGSÅ: Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog

LÆS OGSÅ: Falske nyheder fik Ban Ki-moon til at trække sig

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 12. aug 2020

Vil du vide mere?