Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Desværre! Netflix er ikke på vej med Harry Potter-serie

Faktatjek 15. jan 2018  -  2 min læsetid
Tjekdet
Skrevet af: Thomas Hedin

Fans af forfatterinden J.K. Rowlings bøger og filmene om den unge troldmand Harry Potter bliver nok skuffede nu.

I længere tid har et rygte på de sociale medier påstået, at filmtjenesten Netflix var i færd med at skabe en hel tv-serie om netop Harry Potter. Men rygtet har udgangspunkt i en gammel aprilsnar, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com

En manipuleret plakat for den – ikke-eksisterende – nye Harry Potter tv-serie ramte Facebook sidste år. På plakaten ser man et billede af en dreng, der, må man forstå, viser ansigtet på den angivelige skuespiller, der har hovedrollen i den nye serie. Der står også, at serien vil have premiere ved juletid i år 2020.

Billedet af drengen er for så vidt ægte nok, hvis man lige ser bort fra brillerne. Men drengen har intet gøre med Harry Potter. Originalbilledet af drengen er taget i 2001 i Afghanistan af fotojournalisten Bobby Sager. Drengen bærer ikke briller og har heller ikke de mærker i panden, som ses på det manipulerede billede.

Selv om det ikke er lykkedes snopes.com at finde ud af, hvem der egentlig står bag den manipulerede digitale plakat og det falske budskab, kan det i hvert fald – i skrivende stund - slås fast, at Netflix ikke har noget med sagen at gøre.

Én ting er den falske plakat, som det er uklart, hvem der står bag. Noget andet er budskabet om den kommende serie. Sidstnævnte dukker op i en artikel på hjemmesiden Hypable, hvor det fremgår, at flere skuespillere fra Netflix-serien "Stranger Things" er blevet hyret til en kommende Harry Potter-serie. Den falske plakat ser man dog ikke noget til.

Den artikel blev lagt på nettet den 1. april sidste år, men blev i øvrigt ikke gengivet i andre – etablerede – medier.

LÆS OGSÅ: Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump

LÆS OGSÅ: Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO

LÆS OGSÅ: Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng

LÆS OGSÅ: Vil danske direktører have verdenskendt fysikers hoved på et fad?

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 20. dec 2023

Vil du vide mere?