Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Manipuleret billede viser halvnøgne mænd med børn

Faktatjek 10. aug 2017  -  1 min læsetid
This describes the image
Foto:
Skrevet af: Thomas Hedin

Et billede, der angiveligt viser to halvnøgne personer sammen med to børn i en parade for homoseksuelle, er blevet delt på de sociale medier som belæg for, at deltagere i den svenske parade i Stockholm skulle forulempe børn. Men billedet er manipuleret og er i øvrigt slet ikke taget i Stockholm, skriver det svenske faktatjeksite Viralgranskaren.

"Forfærdeligt, hvor er vi på vej hen? Hvad sker der med disse børn? Er dette det nye normale Sverige? Er jeg bare gammeldags og intet forstår? Ikke underligt, at det går af H.... for hele landet". Sådan skriver en privatperson i et Facebookopslag med billedet, der er blevet delt over 600 gange siden torsdag i sidste uge. "Er dette normalt og sundt for små børn?" skriver en anden.

De svenske faktatjekkere har fundet frem til det originale billede, hvor der ikke ses nogen børn. Det rigtige billede blev oprindelig taget under prideparaden i Paris i 2007. De samme to letpåklædte mænd ses også på andre billeder, der blev taget under paraden i den franske hovedstad. Heller ikke på de billeder ses børn. Læs hele artiklen om det manipulerede billede her.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 12. apr 2021

Vil du vide mere?