Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Cybertrusler mod Danmark: Det digitale samfunds skyggeside

Forskning 15. sep 2022  -  1 min læsetid
Tjekdet
Foto: Geralt/Pixabay

Ny bog fra Dansk Institut for Internationale Studier stiller skarpt på, hvordan cybertruslerne mod Danmark bedst kategoriseres og håndteres.

Cybertruslen bliver i dag anset for en af de absolut største sikkerhedstrusler mod Danmark. Det gælder både i et nationalt sikkerhedspolitisk perspektiv såvel som i erhvervslivet. 

Det understreger, at digitaliseringen af vores samfund og vores liv er et janushovedet fænomen. Introduktionen af nye digitale teknologier er på den ene side ledsaget af politiske, sociale og økonomiske muligheder og på den anden side af nye usikkerheder og sårbarheder.

Den nye bog ’Cybertrusler - Det digitale samfunds skyggeside’  er den første udgivelse på dansk, der introducerer læseren til de mest centrale trusler fra cyberspace og til de mange forsøg på at håndtere dem. Efter en indledning og en historisk indplacering af problemfeltet, kortlægger og beskriver bogen de syv primære cybertrusler: cyberkrig, desinformation, cyberterrorisme, cyberspionage, overvågning, cyberkriminalitet og hacktivisme.

Herefter undersøger bogens kapitler de statslige, private og internationale forsøg på at løse de komplekse politiske og juridiske udfordringer, som de nye trusler har medført. De fokuserer f.eks. på styringsudfordringer, suverænitetsproblematikker, organisatorisk risikostyring, samfundsmæssig resiliens, folkeret og cyberforsikringer. Afslutningsvist kigger bogen fremad og giver et bud på den fremtidige cybersikkerhed.

Du kan læse mere om bogen her.