Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme

28. maj 2019 -
3 min læsetid
This describes the image

"Jeg er inderst inde en iværksætter, og det er min natur. Jeg forventede ikke at det skulle blive så stort, og ledelsen var ikke tilfreds med, at jeg delte min tid op".

Sådan lyder Geggos forklaring på, at hun har forladt tv-karrieren for at fokusere på sin skønhedsforretning og sit nye hudplejeprodukt, Retinol Lift, i artikler der florerer på Facebook.

Geggo, der i virkeligheden hedder Stephanie Karma Salvarli og er datter af Linse Kessler, er kendt fra reality-tv-serien Familien fra Bryggen, hvor seerne følger Geggo og hendes families liv.

Men hun har altså også talent for andet end at lave tv. Ifølge artiklen blev hendes nye skønhedsprodukt, Retinol Lift, udsolgt ti minutter efter lanceringen, og plastikkirurger verden over er vrede over at have mistet kunder. Og produktet er helt sikkert også noget for dig. Du skal blot aflevere dine kontooplysninger.

Men artiklen er fup fra ende til anden. Det skriver Geggo på sin facebookprofil.

"Så: Ser du en artikel hvor jeg græder (umådelig dårligt redigeret😂) og det står jeg er fyret fra Familien fra Bryggen hvorefter de i artiklen slår over i noget med nogle åndssvage cremer så skal du IKKE tro på det, men bare anmelde anmelde anmelde❗️🧘🏻‍♀️🙏🏼❤️," skriver hun.

Den ikke-eksisterende skønhedscreme

Formålet med fup-artiklen er at få godtroende læsere til at købe skønhedsproduktet, der så aldrig dukker op. Og der bliver gjort meget for at få artiklerne til at se troværdige ud.

For eksempel er der et Ekstra Bladet-logo i toppen af artiklen, så det ser ud som om, det faktisk er Ekstra Bladet, der har skrevet den. Men samme budskab finder vi også andre sted, hvor artiklen præsenteres på hjemmesider, der ligner rigtige netmedier, men som tydeligvis er fupsider. Ind i mellem ser man links til andre artikler, men de links fungerer ikke.

TjekDet har tidligere skrevet om andre varianter af den type internetsvindel. Blandt andet er Ole Henriksen blevet misbrugt flere gange i artikler, der hævder, at han har lanceret en ny slankepille ved navn "Garcinia Cambogia."

Man har også kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Også dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene.

Og komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin.

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 12. aug 2020

Vil du vide mere?