Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog

Indsigt 9. jan 2018  -  1 min læsetid
Tjekdet
Skrevet af: Thomas Hedin

Den Trump-kritiske og kontroversielle bog "Fire and Fury: Inside the Trump White House" har vakt stor opmærksomhed i USA og resten af verden. Og bogen er tilsyneladende også faldet i den nordkoreanske statsleder Kim Jong Uns smag. I hvert fald hvis man skal tro et billede, der de seneste dage har taget en viral rundtur på blandt andet Twitter, Facebook og Reddit.

Men billedet, hvor man ser Kim Jong Un, der morer sig over afsløringerne i den nye bog, er konstrueret, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com. Et faktum som de fleste brugere på de sociale medier da også ser ud til at gennemskue.

Billedet af den grinende Kim Jong Un, blev taget for tre år siden og viser den nordkoreanske leder på officielt besøg på en fabrik, der forarbejder tang til menneskeføde. På tidspunktet, hvor billedet blev taget, var Donald Trump ikke præsident, den kritiske bog endnu ikke udgivet, og den optræder da heller ikke i originalbilledet.

"Fire and Fury" er skrevet af den amerikanske journalist Michael Wolff, der siger, at han har haft adgang til Det Hvide Hus og har talt med kilder tæt på den amerikanske præsident.

Bogen portrætterer præsidenten som særdeles inkompetent og utilregnelig. En beskrivelse, som Donald Trump mildest talt ikke er tilfreds med. I weekenden greb han til sit foretrukne sociale medie, Twitter, og erklærede sig som ikke mindre end et "stabilt geni".

Donald Trump har i øvrigt tidligere truet Nordkorea med "Fire and Fury" (bål og brand, red.), hvis landet sætter USAs sikkerhed på spil. Og netop "Fire and Fury" indgår også i titlen på den nye bog.

Herunder ser du det originale billede i fuld størrelse.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023