Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Kendt debattør erkender, at hun har pyntet sig med en lånt titel

Indsigt 12. sep 2017  -  2 min læsetid
Tjekdet
Foto: Ritzau Scanpix
Skrevet af: Thomas Hedin

Den kendte danske blogger og debattør Mary Consolata Namagambe erkender i dag i et Facebookopslag, at hun slet ikke er jurist, selv om det er netop den titel, hun har brugt i omkring et år.

Hun har forsøgt at gennemføre sin uddannelse på både Syddansk Universitet og Københavns Universitet. Men da studieordningerne ikke er ens, ansøgte hun om dispensation, så papiret kunne komme i hus. Men mandag i denne uge fik hun afslag på sin ansøgning.

"Selvom jeg har færdiggjort alle mine fag på KU (Københavns Universitet, red.) og nu har bestået mit speciale på Syddansk (Universitet, red.), så er studieordningerne ikke helt ens. På Syddansk kræver de 10 ECTS-point i et økonomisk fag. Jeg søgte om dispensation fra den regel i den tro, at det ville være en ren formalitet. Derfor har jeg, siden mit speciale blev godkendt, igen troet, at jeg endeligt var færdiguddannet Jeg har begået den fejl også at kalde mig jurist siden da," skriver Mary Consolata Namagambe i opslaget.

Hun har gentagne gange i offentligheden oplyst, at hun var færdiguddannet jurist, selv om hun godt var klar over, at det formelt slet ikke var tilfældet.

Mary Consolata Namagambe erkender i opslaget, at hun har begået en fejl, og at hun vælger at dele oplysningen på Facebook, fordi "journalister finder min person endnu mere interessant, når jeg klokker i det."

"Det er en klar fejl. Man skal aldrig pynte sig med en titel, man endnu ikke har fået papir på. Det er jeg kommet til. Og det beklager jeg. I mandags fik jeg at vide, at min dispensation ikke var blevet godkendt. Jeg er altså endnu ikke jurist."

I sidste uge skabte hun stor debat, da hun anklagede BT for i en artikel at bringe et tilfældigt billede af en efterlyst person. I et Facebookopslag skrev hun, at hendes venindes lillebror lignede manden på billedet – og hun hævdede også, at politiet havde fortalt til veninden, at BT havde offentliggjort billedet af en tilfældig mand. Det udløste øjeblikkeligt en shitstorm på de sociale medier rettet mod BT. Det viste sig dog, at det rent faktisk var venindens bror, der var efterlyst, og BT derfor havde bragt det rigtige billede.

Da sandheden gik op for Mary Consolata Namagambe beklagede hun – også i et Facebookopslag - sine anklager mod avisen.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023