Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Politiet med kraftig opfordring: Stop med at dele manipulerede billeder af den eftersøgte bil

Indsigt 9. feb 2022  -  2 min læsetid
This describes the image
22-årige Mia Skadhauge Stevn fra Aalborg er ikke blevet set siden søndag morgen i Aalborg. Politiet har blandt andet efterlyst en mørk bil, man ser herover til højre. Bilen blev fanget på et overvågningskamera. Foto: Nordjyllands Politi
  • Et manipuleret billede af bilen, der er eftersøgt i sagen om Mia Skadhauge Stevns forsvinden, florerer på sociale medier

  • Nordjyllands Politi appellerer til, at man undlader at dele billeder, der ikke kommer fra politiet selv eller andre troværdige kilder

På sociale medier florerer i øjeblikket et manipuleret billede af den bil, der er efterlyst i sagen om den 22-årige Mia Skadhauge Stevns forsvinden.

Det får Nordjyllands Politi til på det kraftigste at opfordre til, at brugere på sociale medier undlader at dele billeder, der ikke kommer fra politiet, da det kan skade efterforskningen. 

“Selvom vi er glade for, at der bliver delt information i sagen, så må vi på det kraftigste opfordre til ikke at dele billeder, der ikke kommer fra os eller andre troværdige kilder,” udtaler Christian Brinck, presseansvarlig ved Nordjyllands Politi til DR.

Nordjyllands Politi oplyste tidligere på ugen, at Mia Skadhauge Stevn natten til søndag blev samlet op af en sort bil foran en Netto-butik på Vesterbro i Aalborg. Siden er hun ikke set, oplyste politiet, der i den forbindelse også offentliggjorde et overvågningsbillede af den pågældende sorte bil.

TjekDet har set flere eksempler på manipulerede versioner af overvågningsbilledet, hvor nogen har forsøgt at skærpe billedets kvalitet for at gøre det nemmere at identificere den eftersøgte bil. Overvågningsbilledet, politiet har delt, er blevet roteret, zoomet ind, og der er tilsyneladende indsat et skarpere billede af en bil ovenpå det oprindelige overvågningsbillede.

I opslag med det manipulerede billede forsøger brugere på den baggrund at gætte, hvilken bilmodel der er tale om.

Har fået tilstrækkeligt med oplysninger

Siden Nordjyllands Politi offentliggjorde overvågningsbilledet af den mørke bil, har flere hundrede borgere henvendt sig med informationer. Og tidligere i dag oplyste politiet så, at de nu har fået tilstrækkeligt med informationer om den sorte bil.

Politiet oplyser, at henvendelser i høj grad har drejet sig om, hvilken bilmodel der er tale om, og at de nu frabeder sig flere oplysninger af den slags.

Politiet er dog fortsat interesserede i andre, konkrete oplysninger, der kan være til hjælp i efterforskningen.

Tidligt onsdag eftermiddag meddelte Nordjyllands Politi, at to 36-årige mænd er anholdt i sagen og sigtet for drab.

TjekDet har af hensyn til politiets efterforskning og opfordring valgt ikke at vise eksempler på de manipulerede billeder.

Har du informationer om sagen, kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Opdateret 9. feb 2022

Vil du vide mere?