Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Trumpismen: Lige så populær i Danmark som i USA?

Indsigt 20. jan 2017  -  1 min læsetid
Tjekdet
Skrevet af: Thomas Hedin

Kun få danskere bakker op om Donald Trump, der om lidt er præsident i USA - i hvert fald hvis man skal tro diverse meningsmålinger. Alligevel er den såkaldte ’trumpisme’ lige så populær i Danmark som i USA ifølge den anerkendte amerikanske avis Washington Post.

DR2-programmet Detektor har set nærmere på Washington Posts artikel og fundet frem til, at analysen i artiklen ikke holder. Ifølge de forskere, Detektor har talt med, bygger analysen på en alt for smal definition af ’trumpisme’.

Washington Post-artiklen bygger på en analyse af to spørgeskemaundersøgelser - en i USA og en i Danmark - der begge indeholder spørgsmål om indvandring. Undersøgelserne viser, at omtrent lige mange danskere og amerikanere stiller sig meget kritiske over for indvandring. Men det er for snævert kun at se på spørgsmål om indvandring, når man taler om ’trumpisme’, skriver Detektor.

I det hele taget er det problematisk at anvende begrebet uden for en amerikansk kontekst, fordi der ikke findes nogen konkret definition af ’trumpisme’ ifølge de forskere, Detektor har talt med.

Du kan læse hele faktatjekket her.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 20. dec 2023