Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Trumps tweets i eksplosiv vækst

Indsigt 14. aug 2017  -  1 min læsetid
Tjekdet
Skrevet af: Thomas Hedin

Den amerikanske præsident er en regulær tweet-maskine, der flittigt sprøjter holdninger og kommentarer til stort og småt ud i cyberspace, og nu er internettets nysgerrige datanørder dykket ned i tallene fra Trump Twitter Archive.

I arkivet, der er oprettet og drives af programmøren Brendan Brown, kan man gå på opdagelse i alle Trumps tweets fra og med slutningen af januar i år. Desuden indeholder det en stor mængde tweets fra tiden før, Trump blev præsident.

Arkivet gør det blandt andet muligt at finde ud af, hvilke ord Trump hyppigst tweeter. Det har Bloomberg gjort, og her viste det sig, at ser man bort fra fyldord som "the" og "but", så er "America" præsidentens foretrukne ord efterfulgt af ordene "big" og "fake". I 69 tweets ud af i alt 668 i perioden fra årsskiftet og frem til 10. maj optrådte "America" således i et Trump-tweet.

En anden ting, der er værd at lægge mærke til, er udviklingen i antallet af tweets. Fra Donald Trump indtog Det Hvide Hus 20. januar i år er hans daglige antal tweets steget eksplosivt fra 146 i februar måned til 240 tweets i juli.

trumpTweet

NOTE — Januar måned starter ved indsættelsen den 20. januar.

Kilde: Trump Twitter Archive.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 20. dec 2023