Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

USA's ambassadør i Danmark er ikke blevet snydt for sin stemme ved præsidentvalget

Indsigt 12. nov 2020  -  4 min læsetid
This describes the image
Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, har siden det amerikanske præsidentvalg fremsat flere påstande om valgsvindel på sin personlige Twitter-profil. Blandt andet hævder hun, at hendes egen stemme ikke er talt med. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
  • Den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, hævder, at hendes stemme ved præsidentvalget ikke er talt med

  • Hun henviser til en søgning på delstaten Pennsylvanias valghjemmeside

  • Men en søgning på hjemmesiden viser, at hun tager fejl, skriver amerikansk medie

“De har ikke talt min stemme med!”

Sådan skrev den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, i et tweet fra sin personlige Twitter-profil den 7. november i år.

I opslaget skriver hun, at hendes stemme på Donald Trump ved præsidentvalget i sidste uge, den 3. november, ikke er talt med i stemmeoptællingen. Hun har selv tjekket stemmeoptegnelserne fra delstaten Pennsylvania, hvor hendes stemme skulle være registreret, men altså ikke er der.

Dagen efter - den 8. november - bakkede ambassadøren i et nyt tweet sin påstand op med et skærmbillede af delstaten Pennsylvanias valghjemmeside. Ifølge skærmbilledet kunne en vælger med navnet Carla Sands ikke findes i stemmeoptegnelserne.

“Vær venlig ikke at fratage mine og mine med-vælgeres rettigheder for at kunne vinde for enhver pris,” skiver ambassadøren i tweetet og skyder således med skarpt efter Demokraterne med - partiets nu kommende præsident - Joe Biden i front.

Men Carla Sands tager fejl, når hun skriver, at hendes stemme ikke er talt med i den samlede stemmeoptælling. Det skriver den amerikanske avis New York Times.

Stemme dukker op på deltats hjemmeside

Avisen har nemlig lavet en søgning på samme side, som Carla Sands - angiveligt uden held - har forsøgt at finde sin stemme på. Det er til gengæld lykkedes for New York Times. Ambassadørens stemme er registreret i valgresultatet for amtet Cumberland Country i delstaten Pennsylvania. 

Som dokumentation har mediet delt et skærmbillede af Pennsylvanias valghjemmeside.

Her kan man se, at stemmesedlen er blevet sendt til Carla Sands den 25. august, og at valgkontoret har modtaget stemmesedlen den 15. oktober.

Det fremgår dog ikke af hjemmesiden, hvornår de oplysninger er lagt ind i systemet. Derfor kan det ikke udelukkes, at Carla Sands’ stemme ikke har været at finde i optegnelserne, da hun selv forsøgte at finde den.

Flere opslag om valgsvindel

Det er ikke første gang, at den amerikanske ambassadør deler påstande om valgsvindel på sin Twitter-profil.

Siden sidste uge, hvor præsidentvalget fandt sted, har hun delt talrige artikler, billeder og videoer fra andre Trump-støtter, herunder både republikanske aktivister og konservative amerikanske medier.

På Carla Sands Twitter-profil er også et opslag forfattet af hende selv, hvor hun påstår, at hendes afdøde mand har modtaget en stemmeseddel. I opslaget henviser hun til et billede af et brev fra amtet Los Angeles County stilet til en Fred Charles Sands.

Men i kommentarsporet til tweetet maner amtet Los Angeles County selv den påstand til jorden. Myndigheden skriver nemlig, at billedet slet ikke forestiller en stemmeseddel, men derimod et brev, der sendes ud inden valget for at indhente oplysninger om adresseændringer eller andre korrektioner i data om den pågældende vælger. 

Opdateret 23. nov 2021