Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Sociale medier lukker stribevis af konti med iransk propaganda

Indsigt 27. aug 2018  -  2 min læsetid

Flere af de sociale medie-giganter har i den forgange uge luget ud i hundredvis af konti med forbindelse til Iran. Årsagen er, at de sociale medier har opsnappet brugere, der har udvist "koordineret uautentisk adfærd", som Facebook formulerer det i en pressemeddelse.

Facebook fortæller, at de har lukket 652 sider, grupper og konti med tilknytning til Iran.

Flere af de lukkede brugere var angiveligt et led i en misinformationskampagne, der havde til formål at påvirke internetbrugere i Mellemøsten, Latinamerika, Storbritannien og USA.

To dage efter meddeler Google, at de har fjernet en række YouTube-kanaler og Google-konti, der også havde forbindelse til iransk propagandavirksomhed.

Også Twitter har haft den helt store sletteknap fremme. Her er 284 brugere blevet suspenderet som følge af medvirken til ‘koordineret manipulation’. De fleste af de suspenderede konti har ifølge Twitter relationer til Iran.

Lukningen af konti på flere sociale medier kommer efter et tip fra cybersikkerhedsfirmaet FireEye. Sikkerhedsfirmaet kunne i sidste uge nemlig fortælle, at et netværk af falske nyhedssider og tvivlsomme profiler på Facebook, Twitter, Instagram og YouTube har spredt iransk statspropaganda - herunder anti-saudisk, anti-israelsk og pro-palæstinensisk materiale.

Facebook har også luget i sider, grupper og konti med relation til Rusland. De sider har dog ikke umiddelbart forbindelse til det iranske propagandanetværk, oplyser det sociale medie.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 12. aug 2020