Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

3 gode råd: Hjælp dit barn godt på vej i det digitale liv

Undervisning 24. aug 2022  -  3 min læsetid
Tjekdet
Foto: Steinar Engeland/Unsplash

Kun halvdelen af eleverne i 7. klasse svarer, at deres forældre interesserer sig for deres digitale liv. Det viser en undersøgelse fra Medierådet og Børns Vilkår og er grundlaget for en ny hjemmeside, der indeholder flere guides og aktiviteter, som forældre kan bruges til at tage samtale med deres børn.

Men hvordan taler man med børn om deres digitale liv? Den nye hjemmeside Snak med" byder på viden, inspiration og tricks.

Københavns Kommune og Center for Digital Dannelse står bag guiden "3 gode råd: Hjælp dit barn godt på vej i det digitale liv",

For rigtig mange børn og unge fylder det digitale liv en stor del af hverdagen. Børn indgår i fællesskaber i chatgrupper, på sociale medier og i spil, og relationer skabes og dyrkes online.

Alligevel oplever kun halvdelen af eleverne i 7. klasse altså, at deres forældre interesserer sig for deres digitale liv.

Når børn oplever, at forældrene interesserer os for deres liv – også det digitale – så har de nemmere ved at komme til forældrene. Og det bliver nemmere for dem at bede om hjælp, hvis de oplever noget ubehageligt på nettet.

Find guiden "3 gode råd: Hjælp dit barn godt på vej i det digitale liv" her.