Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nye guides til ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens i virksomheder

Undervisning 6. feb 2024  -  21 min læsetid
Tjekdet
Foto: Pixabay

Digitaliseringsstyrelsen lancerer guides til offentlige myndigheder og virksomheder om anvendelse af generativ kunstig intelligens (AI).

Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet guides til offentlige myndigheder og virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ AI.

Guiderne giver inspiration til, hvad man kan overveje, når man skal tage stilling til hvilke typer af generative AI-værktøjer, der er relevante for organisationen, hvordan man kan udarbejde retningslinjer for organisationens anvendelse, og hvordan man understøtter ansvarlig anvendelsen gennem organisatoriske rammer.

Guiderne giver blandt andet et indblik i, hvilke overvejelser man kan gøre sig om risiko for bias, faktuelt forkerte svar og informationssikkerhed.

Den nævner, at selv hvis en virksomhed ikke aktivt har taget stilling til brugen af generativ AI, er der sandsynlighed for, at medarbejdere allerede anvender det.

Guiderne er udarbejdet på baggrund af input fra offentlige og private aktører og vil løbende blive opdateret i takt med udviklingen og erfaringer med brug af generativ AI.

Hent 'Guide til offentlige myndigheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens'

Hent 'Guide til virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens'