Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Sådan snakker du med dit barn om gaming

Undervisning 24. aug 2022  -  5 min læsetid
This describes the image
Foto: Jessica Lewis/Unsplash

Gaming er mere end bare underholdning. Det er også en ramme for både venskaber, skænderier og sociale normer. Derfor bør du som forælder tale med dit barn eller din teenager om spillene.

Når børn og teenagere spiller computerspil, er det ikke kun for at blive underholdt. Spillene fungerer på mange måder også som sociale medier, og børnenes relationer har stor betydning for deres spillevaner.

Mange spiller for at mødes med vennerne. Og næsten en femtedel af de børn, der gamer, spiller mere end to timer, når først de er i gang.

Alligevel er spillene sjældent et emne, der tales om hen over middagsbordet – især ikke efter, at børnene rammer 12-årsalderen. Det viser undersøgelsen Børns spillevaner (2020).

Det er ærgerligt, for i computerspil – ligesom i livet generelt – kan man sagtens havne i skænderier, støde på ubehageligt indhold eller få usunde vaner. Og den slags kan være svært at håndtere på egen hånd for både børn og unge.

Derfor er det en god idé at tale med sit barn, pre-teen og teenager om gaming. Men hvordan gør man lige det?

Københavns Kommune og Center for Digital Dannelse har udarbejdet en guide med gode råd til, hvordan man som forældre kan tage snakken. Guiden indgår i det samlende univers "Snak om", der sætter fokus på, hvordan man som forældre kan tage snakken med sine børn om det digitale liv.

Guiden til gaming kan findes her.