Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Tag samtale med børn om sikkerhed, privatliv og billeddeling på nettet

Undervisning 24. aug 2022  -  3 min læsetid
This describes the image
Foto: Madartz Graphics/Pixabay

Selvom de fleste børn ved mere om sociale medier og spil end deres forældre, har de alligevel brug for din støtte. Mange børn har nemlig svært ved at gennemskue konsekvenserne af dårlig online sikkerhed.

Center for Digital Dannelse og Københavns Kommune har udarbejdet en guide målrettet forældre, som giver helt praktiske råd til, hvordan man kan tage samtalen med børn om, hvordan de beskytter deres privatliv på nettet bedst muligt. Her finder man forslag til helt konkrete spørgsmål, man kan stille i samtalen.

Der findes desværre flere eksempler på, at børn og unge bliver snydt på nettet, bliver udsat for grooming eller ender med at gøre noget, der får konsekvenser for deres eget eller andres privatliv.

Derfor kan det være en god idé at tale med dit barn om forskellen på åbne og lukkede profiler, og hvordan dit barn skal forholde sig til fremmede på nettet. Hvis I ikke allerede kender reglerne for billeddeling på nettet, er det også oplagt at sætte jer ind i sammen.

Guiden indgår i det samlende univers "Snak om", der sætter fokus på, hvordan man som forældre kan tage snakken med sine børn om det digitale liv.

Guiden til beskyttelse af privatlivet kan findes her.