Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Var en coronavaccine skyld i Christian Eriksens kollaps?

Undervisning 24. okt 2021  -  2 min læsetid
Tjekdet
Foto: Foto: Stuart Franklin/EPA/Ritzau Scanpix | Redigering: Nathalie Damgaard Frisch

I podcastserien Digital Detektiv går faktatjekkeren Andreas Søndergaard Petersens på jagt efter sandheden. I hvert af de i alt syv afsnit kaster han sig over en ny påstand, der deles og spredes på internettet.

I denne første episode skal vi tilbage til juni 2021 - nærmere bestemt mandag den 14. juni - to dage efter landsholdsspilleren Christian Eriksen er faldet om under en fodboldkamp i Parken.

Tjekdet
Andreas Søndergaard Petersen er journalist og faktatjekker hos TjekDet. I podcastserien Digital Detektiv følger vi hans jagt efter sandheden, når han i hvert afsnit kaster over en ny påstand, der deles og spredes på internettet. Foto: Foto: TjekDet

Over weekenden har Andreas nemlig lagt mærke til, at der er begyndt at løbe rygter om, at Christian Eriksens kollaps i virkeligheden skyldes, at han er vaccineret mod covid-19. Allerede få minutter efter kollapset begynder de første spekulationer på Twitter:

"Vi er nødt til at vide, om Eriksen var vaccineret," skriver en bruger.

I de følgende minutter og timer breder spekulationerne sig på sociale medier. Nogle brugere slår endda fast, at Christian Eriksen er vaccineret. Og de har beviser, skriver de.

Men kan det virkelig passe? Hvad er det for beviser? Og er det overhovedet sikkert, at Christian Eriksen er vaccineret?

Jagten på sandheden går ind.

Lyt til første afsnit af Digital Detektiv her eller hos din foretrukne podcast-tjeneste.

Listen to "Eriksens kollaps, vaccineskepsis og italienske radioprogrammer" on Spreaker.

 


 

 

 

Digital Detektiv er en podcastserie i syv afsnit. Serien er en del af projektet Stop. Tænk. Tjek det - en national indsats mod misinformation, desinformation og malinformation. Bag indsatsen står faktatjekmediet TjekDet, Medierådet for Børn og Unge, Enigma - Museum for Post, Tele og Kommunikation samt FALS - Foreningen af Lærere i Samfundsfag. Indsatsen omfatter også en videokampagne og et undervisningsmateriale. Indsatsen er blevet til med støtte fra Kulturministeriets Demokratipulje. Læs mere om indsatsen på tjekdet.dk/stop.