Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Var en coronavaccine skyld i Christian Eriksens kollaps?

Undervisning 24. okt 2021  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Foto: Stuart Franklin/EPA/Ritzau Scanpix | Redigering: Nathalie Damgaard Frisch

I podcastserien Digital Detektiv går faktatjekkeren Andreas Søndergaard Petersens på jagt efter sandheden. I hvert afsnit kaster han sig over en ny påstand, der deles og spredes på internettet.

I første episode skal vi tilbage til juni 2021 - nærmere bestemt mandag den 14. juni - to dage efter landsholdsspilleren Christian Eriksen er faldet om under en fodboldkamp i Parken.

This describes the image
Foto: Andreas Søndergaard Petersen er journalist og faktatjekker hos TjekDet. I podcastserien Digital Detektiv følger vi hans jagt efter sandheden, når han i hvert afsnit kaster over en ny påstand, der deles og spredes på internettet. Foto: TjekDet

Over weekenden har Andreas nemlig lagt mærke til, at der er begyndt at løbe rygter om, at Christian Eriksens kollaps i virkeligheden skyldes, at han er vaccineret mod covid-19. Allerede få minutter efter kollapset begynder de første spekulationer på Twitter:

"Vi er nødt til at vide, om Eriksen var vaccineret," skriver en bruger.

I de følgende minutter og timer breder spekulationerne sig på sociale medier. Nogle brugere slår endda fast, at Christian Eriksen er vaccineret. Og de har beviser, skriver de.

Men kan det virkelig passe? Hvad er det for beviser? Og er det overhovedet sikkert, at Christian Eriksen er vaccineret?

Jagten på sandheden går ind.

Lyt til første afsnit af Digital Detektiv her eller hos din foretrukne podcast-tjeneste.

Listen to "Eriksens kollaps, vaccineskepsis og italienske radioprogrammer" on Spreaker.

Digital Detektiv er en podcastserie i syv afsnit. Serien er produceret af Enigma - Museum for Post, Tele og Kommunikation i samarbejde med TjekDet, Medierådet for Børn og Unge samt FALS - Foreningen af Lærere i Samfundsfag og med støtte fra Kulturministeriets Demokratipulje.