Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Forskellige typer covid-19 misinformation har forskellig følelsesmæssig værdi på Twitter

Forskning 4. maj 2022  -  7 min læsetid
Tjekdet
Foto: Joshua Hoehne/Unsplash

Spredning af misinformation om covid-19 på sociale medier kan have alvorlige konsekvenser for folks adfærd.

I dette studie undersøger forfatterne det følelsesmæssige udtryk for misinformation relateret til covid-19-krisen på Twitter, og hvorvidt følelsesmæssig valens er forskellig alt efter typen af ​​misinformation.

Forfatterne har indsamlet 17.463.220 engelske tweets med 76 covid-19-relaterede hashtags for marts 2020.

Ved at bruge et API til Google Fact Check Explorer identificerer undersøgelsen 226 unikke covid-19 falske historier for marts 2020. Disse blev grupperet i seks typer af misinformation (kure, virus, vaccine, politik, konspirationsteorier og andet). Ved at anvende de 226 klassifikatorer på Twitter-eksemplet, identificerer forfatterne 690.004 tweets.

I stedet for at køre sentimentet på alle tweets, kodedes manuelt et tilfældigt undersæt på 100 tweets for hver klassifikator for at øge gyldigheden, hvilket reducerede datasættet til 2.097 tweets. Forfatterne finder, at kun en mindre del af hele datasættet er relateret til misinformation.

Desuden hælder misinformation generelt ikke til en vis følelsesmæssig valens.

Men ved at se på sammenligninger af følelsesmæssig valens for forskellige typer misinformation, viser det sig, at misinformation relateret til "virus" og "sammensværgelse" har en mere negativ valens end "kure", "vaccine", "politik" og "andet".

Fra eksisterende undersøgelser ved vi, at negativ misinformation spredes hurtigere, og ved filtrering efter denne undersøgelses misinformationstype, indikeres det, at fokus på "virus" og "konspiration" kan være en strategi til at bekæmpe misinformation.

Da følelsesmæssige sammenhænge påvirker spredning af misinformation, vil viden om følelsesmæssig valens for forskellige typer af misinformation hjælpe til bedre at forstå spredningen og konsekvenserne af misinformation.

Hele artiklen kan hentes her.