Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Er du også faldet over konkurrencen? Nej, Billetlugen udlodder ikke to billetter til koncert med Ed Sheeran

Fup og spam 13. dec 2021  -  2 min læsetid
Tjekdet
Sådan ser opslaget med den falske konkurrence ud, hvor mindst 16.000 danskere har stillet sig op i køen af håbefulde vindere. Foto: Skærmbillede fra Facebook
  • Op mod 16.000 danskere håber på at vinde to billetter til koncert med Ed Sheeran

  • Men Billetlugen lægger afstand til konkurrencen. Den er falsk og har intet med selskabet at gøre

Skrevet af: Thomas Hedin

ÅRETS VILDESTE KONKURRENCE!. VIND 2 BILLETTER TIL ED SHEERAN! 

Sådan lyder indledningen til et opslag på Facebook, hvor man meget enkelt kan stille sig i køen af håbefulde vindere. Det kræver kun, at du skriver musikerens navn i kommentarfeltet under opslaget, hvorefter du bliver kontaktet. Og det har op mod 16.000 danskere gjort.

Ed Sheeran afholder til hele fire koncerter på Amager Strand næste sommer. Og salget gik strygende. Derfor er det måske ikke så underligt, at så mange lige nu forsøger at vinde nogle af de udloddede billetter.

Men pas på. Det hele er en omgang fup og svindel.

"Denne konkurrence er ikke en vi står bag - og I må endelig ikke dele eller klikke på linket. Hvis I har delt den i jeres netværk, så slet opslaget," skriver Billetlugen på deres - rigtige - facebookside.

Konkurrencen er slået op på en siden, der har fuldstændig samme navn, som Billetlugens 'ægte' side. Men der er afgørende forskelle på de to facebooksider. Det er i øvrigt forskelle, som går igen ved lignende falske konkurrencer på det sociale medier. 

For det første er den falske facebooksiden helt ny. Den er oprettet den 10. december i år. Men virksomheden Billugen har adskillige år på bagen, og deres facebookside er da også oprettet for næsten 15 år siden.

For det andet indeholder den falske side kun et enkelt opslag - nemlig opslaget med den falske konkurrence. Går du ind på Billetlugens egen side, er der naturligvis mange opslag.

For det tredje skal alarmklokkerne også ringe, når en så kendt virksomhed kun har omkring 2.000 følgere, som den falske facebookside har i dette tilfælde. Den ægte side har over 40.000 følgere.

Del ikke dine personlige oplysninger

I kommentarfeltet til opslaget modtager alle de brugere, der har takket ja til tilbuddet, en besked om, at de vil blive kontaktet privat med yderligere informationer. Og det er en metode, som svindlere på nettet ofte bruger.

TjekDet har tidligere beskrevet, hvordan en vinder af en falsk Nordisk Film-konkurrence blev bedt om at betale et mindre beløb for forsendelse af hendes præmie. Da hun forsøgte at indtaste sine kortoplysninger, var der en fejl på siden. Pludselig var facebookopslaget væk, og der var radiotavshed hos svindlerne. Heldigvis nåede kvinden at spærre sit kort, inden hendes konto blev lænset.

Med mindre du er helt sikker på, hvem du er i kontakt med, skal du derfor aldrig udlevere for eksempel NemID-koder, bankkontonummer, kreditkortoplysninger eller cpr-nummer.

Men er du allerede kommet til at udlevere dine kontooplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank eller spærre dit kort i netbanken.

Desuden vil du næppe blive bedt om at betale for at modtage en præmie, du har vundet i en rigtig konkurrence.

Opdateret 13. dec 2021