Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nyhed om tilbagekaldt juice vækker bekymring hos danskere, men det omfatter kun USA

Faktatjek 19. aug 2022  -  2 min læsetid
Tjekdet
Et stort parti Capri Sun-juiceposer er blevet kaldt tilbage, fordi de kan indeholde rengøringsmiddel, skriver netmediet Nyheder24. Men tilbagekaldelsen omfatter kun det amerikanske marked, og danskere har derfor intet at frygte. De potentielt farlige Capri Sun-juiceposer er med kirsebærsmag. Foto: Shutterstock
  • Hvis dit køleskab er fyldt med juice fra Capri Sun, skal du nok lige tjekke efter en ekstra gang, skriver netmediet Nyheder24

  • Op mod 5.760 kasser med den læskende drik er nemlig blevet tilbagekaldt, fordi de kan indeholde rengøringsmiddel

  • På Facebook udtrykker danskere bekymring over nyheden og advarer venner og familie

  • Men de potentielt sundhedsskadelige juiceposer er slet ikke blevet solgt i Danmark. Tilbagekaldelsen gælder kun i USA

  • Det stod oprindeligt ikke i Nyheder24’s artikel, men er blevet præciseret efter en henvendelse fra TjekDet

Du gambler med dit helbred, hvis du drikker juice fra Capri Sun.

Et stort parti af de velkendte juiceposer er nemlig blevet tilbagekaldt, fordi de kan indeholde rengøringsmiddel, skriver netmediet Nyheder24.

Mediets artikel har fået stor opmærksomhed på Facebook, hvor danskere i hobetal udtrykker forargelse og bekymring og advarer venner og familie om de potentielt sundhedsskadelige juiceposer.

Nyheder24 henviser i deres artikel til en pressemeddelelse fra Kraft Heinz, der producerer Capri Sun, hvor det helt tydeligt står, at tilbagekaldelsen kun gælder juiceposer produceret og solgt i USA.

Men det nævner netmediet altså ikke i deres artikel, og det er der muligvis en god forklaring på.

Producent og medier præciserer

Kraft Heinz udgiver deres pressemeddelelse den 12. august, og da Nyheder24 den 16. august bringer deres artikel, fremgår det ikke af pressemeddelelsen, at tilbagekaldelsen kun gælder juiceposer solgt i USA.

Det bliver til gengæld præciseret dagen efter, altså den 17. august, viser en gennemgang i WebArchive, der indeholder arkiverede versioner af internetsider.

Efter TjekDets henvendelse har Nyheder24 rettet i både deres artikel og facebookopslag.

Artiklen fortsætter under billederne
 

Nyheder24 skrev først intet om, at tilbagekaldelsen kun gælder i USA, men de har efter en henvendelse fra TjekDet gjort opmærksom på det på både Facebook og i selve artiklen. Flere facebookbrugere havde dog allerede set nyheden, og på den baggrund advarer de hinanden og beklager sig over fejlen i kommentarsporet til facebookopslaget. (Foto: Skærmbillede fra Facebook)Og Nyheder24 er tilsyneladende ikke de eneste, der er gået i fælden. 

Også nyhedsbureauet AP, som Nyheder24 henviser til i deres artikel, skriver oprindeligt intet om, at tilbagekaldelsen kun gælder det amerikanske marked. Men de præciserer også efterfølgende, at juiceposerne kun er blevet solgt i USA.  

Tilbagekaldelsen gælder specifikt Capri Sun-juice med kirsebærsmag - med det mundrette navn Capri Sun Wild Cherry Flavored Juice Drink Blend - der har 25. juni 2023 som “bedst før”-dato.

Opdateret 19. aug 2022