Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Quiz: Kan du skelne mellem kunstig intelligens og ægte billeder?

Guides 20. dec 2023  -  1 min læsetid
Tjekdet
TjekDet har lavet en quiz, så du kan teste, hvor gode dine øjne er til at se forskel mellem AI-producerede og ægte billeder. Foto: নাওমী মাহজাবিন/Pexels.com & Midjourney
  • Kunstig intelligens har indtaget verden, og derfor er det en vigtig evne at kunne skelne de ægte billeder fra de falske

  • TjekDet har sammensat en quiz, så du kan teste, om du kan se forskel

Med kunstig intelligens kan man producere et væld af virkelighedstro billeder af ting, mennesker og begivenheder, der aldrig har haft noget med den virkelige verden at gøre.

Det kunne være dronningen som hooligan eller Mette Frederiksen som julemand måske?

Men de virkelighedstro billeder lavet af kunstig intelligens - eller AI - kan også blive misbrugt til at sprede misinformation, og derfor er det vigtigt at kunne skelne mellem de ægte og de falske billeder, der florerer.

Og hvor god er du egentlig til det? Det kan du få svaret på i TjekDets quiz "AI eller ej?".

Men inden vi kaster dig ud i den disciplin, får du her nogle tips og tricks.

- Kig altid på fingre og tænder. Dem har de nuværende AI-systemer nemlig svært ved at rekreere. Det resulterer ofte i abnormt lange fingre, for mange fingre eller tænder og løgformerede hænder.

- Kig også efter glatte teksturer. AI har en tendens til at få eksempelvis hud til at se meget glat og plastiklignende ud, og det kan være et tegn på et AI-genereret billede.

- Kig efter detaljer, der virker unormale. Det er ikke let, for det er ofte små detaljer, man nemt kan overse, hvis man ikke nærstuderer billedet.

 

Vil du blive endnu dygtigere til at spotte AI-genererede billeder, kan du læse TjekDets guide lige her.

 

Opdateret 26. apr 2024