Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Hvad der sker på festival, bliver (ikke altid) på festival

Undervisning 24. okt 2021  -  1 min læsetid
Tjekdet
Foto: Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix | Redigering: Nathalie Damgaard Frisch

I femte episode af podcastserien Digital Detektiv skal vi en tur på Roskilde Festival. Året er 2019. Musikken blæser fra Orange Scene ud over glade festivalgæster.

Blandt dem er det nyvalgte folketingsmedlem fra Radikale Venstre Kristian Hegaard.

Tjekdet
Andreas Søndergaard Petersen er journalist og faktatjekker hos TjekDet. I podcastserien Digital Detektiv følger vi hans jagt efter sandheden, når han i hvert afsnit kaster over en ny påstand, der deles og spredes på internettet. Foto: Foto: TjekDet

Og så sker det, der ofte sker på festivaller. Folketingspolitikeren kysser med en ung kvinde.

"Hun er kun 14 år!" råber en person i nærheden, mens det hele filmes på en smartphone.

Derefter sker der faktisk ikke noget med videoen og kysset. Lige indtil videoen to år senere dukker op på sociale medier med påstande om, at Kristian Hegaard er pædofil. For stemmen på videoen siger jo, at kvinden kun er 14 år og dermed under den seksuelle lavalder.

Det er grove beskyldninger. Men kan det nu også passe? Og hvorfor går der to år fra videoen bliver filmet, til at den dukker op på sociale medier? Måske er timingen lidt for påfaldende. Er der nogen, der kan have en interesse i at skade Kristian Hegaard?

Andreas sætter sig for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

Lyt til femte episode af Digital Detektiv her eller på din foretrukne podcast-tjeneste.

 


 

 

 

Digital Detektiv er en podcastserie i syv afsnit. Serien er en del af projektet Stop. Tænk. Tjek det - en national indsats mod misinformation, desinformation og malinformation. Bag indsatsen står faktatjekmediet TjekDet, Medierådet for Børn og Unge, Enigma - Museum for Post, Tele og Kommunikation samt FALS - Foreningen af Lærere i Samfundsfag. Indsatsen omfatter også en videokampagne og et undervisningsmateriale. Indsatsen er blevet til med støtte fra Kulturministeriets Demokratipulje. Læs mere om indsatsen på tjekdet.dk/stop.