Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Er en stor bunke postkasser bevis på valgsvindel i USA?

Undervisning 24. okt 2021  -  1 min læsetid
Tjekdet
Foto: Foto: Rachel Mummey/Reuters/Ritzau Scanpix og skærmbillede af Facebook | Redigering: Nathalie Damgaard Frisch

Fjerde afsnit af podcastserien Digital Detektiv starter med en stor bunke postkasser. Postkasserne ligger et sted i USA og er blevet genstand for stor virak på sociale medier.

Tjekdet
Andreas Søndergaard Petersen er journalist og faktatjekker hos TjekDet. I podcastserien Digital Detektiv følger vi hans jagt efter sandheden, når han i hvert afsnit kaster over en ny påstand, der deles og spredes på internettet. Foto: Foto: TjekDet

Et billede af postkasserne er nemlig blevet delt et utal af gange på sociale medier op til det amerikanske præsidentvalg, hvor Donald Trump og Joe Biden kæmper om posten som USA's overhoved. Og det er der en helt særlig grund til.

En lang række brugere på sociale medier mener nemlig, at postkasserne er bevis på, at bliver svindlet med stemmerne ved det amerikanske præsidentvalg.

Men kan det virkelig passe? Og hvad er forklaringen bag det mærkelige billede egentlig? Andreas er på sagen.

Lyt til fjerde afsnit af Digital Detektiv her eller på din foretrukne podcast-tjeneste.

 


 

 

 

Digital Detektiv er en podcastserie i syv afsnit. Serien er en del af projektet Stop. Tænk. Tjek det - en national indsats mod misinformation, desinformation og malinformation. Bag indsatsen står faktatjekmediet TjekDet, Medierådet for Børn og Unge, Enigma - Museum for Post, Tele og Kommunikation samt FALS - Foreningen af Lærere i Samfundsfag. Indsatsen omfatter også en videokampagne og et undervisningsmateriale. Indsatsen er blevet til med støtte fra Kulturministeriets Demokratipulje. Læs mere om indsatsen på tjekdet.dk/stop.