Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Fupmagere udlover billige airpods fra falsk Elgiganten-side

Fup og spam 16. nov 2021  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Pressefoto/Elgiganten
  • En facebookside udgiver sig for at være den danske elektronikkæde Elgiganten og udlover billige airpods til facebookbrugerne

  • Men Elgiganten oplyser til TjekDet, at der er tale om en fupside

Flere facebookbrugere bliver slemt skuffet, hvis de forventer at få fat i et par billige høretelefoner, nemlig de såkaldte airpods fra Apple .

I et opslag på Facebook, som Elgiganten angiveligt skulle stå bag, er de populære airpods nemlig blevet sat ned fra 849 kroner til kun 449 kroner.

Og alt man skal gøre for at få adgang til tilbuddet med de billige airpods er at kommentere “JA TAK” på opslaget.

Men facebooksiden bag opslaget tilhører slet ikke Elgiganten, og tilbuddet er fup.

Det oplyser Elgiganten i en mail til TjekDet, hvor de skriver, at der er tale om en fupside.

Sådan ser det falske tilbud ud, der florerer på Facebook (Skærmbillede fra Facebook)


Flere tegn på fup

Der er flere tegn på, at både profil og tilbud er fup.

Der er nemlig kun ganske få opslag på facebookprofilen, og det første er fra den 20. oktober, kun 21 dage før profilen delte opslaget med tilbud på billige airpods.

Netop den oplysning er værd at holde øje med. Falske kopier af andre facebooksider er som regel oprettet, kort tid før et opslag med et fuptilbud eller fupkonkurrence bliver slået op

Andre tegn på, at facebooksiden er falsk, er, at den kun har ganske få følgere og likes. Desuden har facebooksiden ikke noget verificeringsbadge. Det har Elgigantens rigtige facebookside i Danmark derimod.

 

Del ikke dine personlige oplysninger

I kommentarfeltet til opslaget modtager alle de brugere, der har takket ja til tilbuddet, en besked om, at de vil blive kontaktet privat med yderligere informationer. Og det er en metode, som svindlere på nettet ofte bruger.

TjekDet har tidligere beskrevet, hvordan en vinder af en falsk Nordisk Film-konkurrence blev bedt om at betale et mindre beløb for forsendelse af hendes præmie. Da hun forsøgte at indtaste sine kortoplysninger, var der en fejl på siden. Pludselig var facebookopslaget væk, og der var radiotavshed hos svindlerne. Heldigvis nåede kvinden at spærre sit kort, inden hendes konto blev lænset.

Med mindre du er helt sikker på, hvem du er i kontakt med, skal du derfor aldrig udlevere for eksempel NemID-koder, bankkontonummer, kreditkortoplysninger eller cpr-nummer.

Men er du allerede kommet til at udlevere dine kontooplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank eller spærre dit kort i netbanken.

Desuden vil du næppe blive bedt om at betale for at modtage en præmie, du har vundet i en rigtig konkurrence.

Opdateret 18. nov 2021