Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Dommedagsprofeti påstår verden går under på lørdag

20. sep 2017 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Pixabay

Jorden, som vi kender den, vil ikke være den samme efter på lørdag. En planet ved navn Nibiru, også kaldet Planet X, vil angiveligt gå ind i Jordens kredsløb og starte en serie af vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. Det mener dommedagsprofeten David Meade.

Det er ikke første gang at planeten Nibiru bliver nævnt. I 1976 fremsatte forfatteren Zecharia Sitchin første gang idéen om denne planet, og den har lige siden været omdrejningspunkt for flere dommedagsteorier.

Første gang Jorden skulle være gået under var i maj 2003, men da det ikke skete, blev det rykket til den 21. december 2012, der var udløbet for indianerstammen Mayaernes kalender. Det fik dengang NASA til at offentliggøre en video, hvor de afviste idéen om, at en sådan planet eksisterer.

I 2016 skrev den falske nyhedsside, News4KTLA, alligevel, at NASA mente, planeten var en trussel mod jorden.

David Meade har tidligere beskrevet hans teori i bogen Planet X - The 2017 Arrival, og da en solformørkelse ramte Nordamerika den 21. august, var dette ifølge ham blot en forvarsel på det, der skal ske på lørdag.

Han anvender talkoder fra Bibelen til sin forudsigelse, og lørdag den 23. september vil være præcis 33 dage efter solformørkelsen, hvilket i bibelsk forstand skulle være et særligt tal, blandt andet fordi Jesus blev 33 år gammel.

Han bakker det op med, at der i Lukasevangeliet står skrevet, at man vil kunne se tegn på dommedag ved solen, månen og stjernernes placering. Rigtig nok står månen, Mars, Merkur og Venus, i øjeblikket på en særlig måde, så de alle kan ses på samme tid. Men en sådan tolkning af Bibelen afviser den amerikanske teolog Ed Stetzer blankt, der kalder David Meades påstand for pinlig, skriver faktatjeksitet snopes.com.

"Meade er en opdigtet leder på et opdigtet felt, og burde ikke være på forsiden af noget som helst," skriver Ed Stetzer i en blog med henvisning til den omtale, David Meade har fået i flere medier.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 28. sep 2020