Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Michael J. Fox løjet død i falsk nyhed

Faktatjek 8. aug 2018  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Morry Gash/Ritzau Scanpix

Michael J. Fox er død. I hvert fald hvis man skal tro en nyhed, der de seneste dage har floreret på sociale medier. Ifølge nyheden skulle den canadisk-fødte skuespiller, der i 1980’erne slog igennem med tv-serien Blomsterbørns Børn og kult-trilogien Tilbage til Fremtiden, være død som følge af Parkinsons sygdom.
Dette er dog, ifølge den amerikanske faktatjekside Snopes, meget langt fra sandheden. Michael J. Fox er nemlig ikke død.

Påstanden stammer fra en internetside, der udgiver sig for at være den amerikanske nyhedsside Yahoo! News. Siden, der blandt andet benytter Yahoo!’s logo, har adressen www.yahoonews-us.com og lægger sig dermed tæt op ad originalen www.yahoo.com/news.

På internetsiden kunne man den 4. august 2018 læse, at skuespilleren om formiddagen var død af lungebetændelse som en naturlig følge ved sene stadier af Parkinsons.

Michael J. Fox, der er nyligt aktuel i tv-serien Designated Survivor, blev diagnosticeret med Parkinsons i 1991. Sygdommen rammer især bevægelsesevnen og medfører blandt andet muskelstivhed og rysten.

 

 

 

 

LÆS OGSÅ: Tv-station erklærer fejlagtigt eks-præsident for død i 90 minutter

LÆS OGSÅ: Berlingske misbruges i svindelnummer

LÆS OGSÅ: Nej, skuespilleren Morgan Freeman er ikke død

LÆS OGSÅ: Johanne Schmidt blev løjet død – nu må løgneren til lommerne

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 12. okt 2021

Vil du vide mere?