Nej, USA's FN-ambassadør Nikki Haley har ikke tilstået et romantisk forhold med Donald Trump
Også danske medier kunne forleden berette, at USA's FN-ambassadør og tidligere republikansk guvernør i South Carolina, Nikki Haley, benægter at have haft en affære med den amerikanske præsident Donald Trump.
Nu skriver flere amerikanske politiske hjemmesider alligevel, at Nikki Haley "ved et tilfælde er kommet til at erkende", at hun har haft et "romantisk forhold" med præsidenten.
Men at hun skulle være kommet med en sådan utilsigtet tilståelse passer ikke. Og den angivelige kovending stammer da også fra tvivlsomme netsider, skriver det amerikanske faktatjekmedie snopes.com.
Rygtet om, at de to har haft en eller anden form for affære, stammer fra den Trump-kritiske og kontroversielle bog "Fire and Fury: Inside the Trump White House", der har vakt stor opmærksomhed i USA og resten af verden. Bogen er skrevet af den amerikanske journalist Michael Wolff, der siger, at han har haft adgang til Det Hvide Hus og har talt med kilder tæt på den amerikanske præsident. Og det er i den forbindelse, at forfatteren indirekte i slutningen af bogen antyder, at Donald Trump har haft et udenomsægteskabeligt forhold til Nikki Haley.
Men i et interview med det kendte politiske netmedie Politico afviser hun kontant bogens påstand, som hun kalder "dybt krænkende" og "ulækker."
Ikke desto mindre skriver flere amerikanske, politiske clickbait-hjemmesider i overskriften, at "Nikki Haley VED ET TILFÆLDE har tilstået, at hun er "romantisk involveret" med Trump!".
Men læser man videre i artiklerne fremgår ordet "tilstå" slet ikke. Kun i overskrifterne. Artiklerne refererer helt korrekt fra interviewet med Politico, hvor man – uanset hvor meget man forsøger at læse mellem linjerne – ikke kan konkludere, at Nikki Haley erkender et romantisk forhold af nogen art. Derfor bliver der altså uoverensstemmelse mellem clickbait-artiklernes overskrift og selve indholdet i artiklerne.
Artiklerne med den falske påstand bruger et typisk greb, når det kommer til falske nyheder, hvor overskriften og selve artiklen slet ikke hænger sammen. De saftige overskrifter er alene et forsøg på at lokke brugerne på de sociale medier til at klikke sig vej til artiklerne. Det giver annoncepenge i kassen til udgiverne af de frit opfundne historier.
LÆS OGSÅ: Guide: Sådan spotter du de falske nyheder på nettet
LÆS OGSÅ: Trump kårer de største falske nyheder om sig selv
LÆS OGSÅ: Her får Nordkoreas leder sig ikke et godt grin over afsløringer i Trump-bog
LÆS OGSÅ: Nej Trump, USA betaler ikke 80 procent af udgifterne til NATO
LÆS OGSÅ: Skrev Barack Obama en truende hilsen til Donald Trump?
LÆS OGSÅ: Vappede paven Trump en over fingrene?
Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet