Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Svindel: Nej, Jes Dorph benytter (stadig) ikke bitcoin-fidus

Faktatjek 10. jul 2019  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

En enlig far er lykkedes med at tjene 6.000 kroner om dagen uden at gå på arbejde og dermed bruge mere tid med sin seksårige datter. Hvordan? Han har investeret i Bitcoin-Profit, og den smarte fidus fik han mulighed for at præsentere for Jes Dorph-Petersen i Go’ aften Danmark.

Sådan lyder det i en artikel, der angiveligt er fra Ekstra Bladet, og som i øjeblikket florerer på Facebook. Heri kan man også læse, at den enlige far var så overbevisende, at Jes Dorph-Petersen selv såvel som resten af produktionsholdet bag tv-programmet valgte at investere i Bitcoins på stedet.

Men intet af det er sandt. Det er ikke Ekstra Bladet, der står bag historien, og artiklen er del af et svindelnummer, der forsøger at lokke penge ud af dig.

Selv om det umiskendeligt ligner Ekstra Bladets hjemmeside, artiklen ligger på, kan man helt i toppen se, at det slet ikke er tilfældet. Ved hjemmesidens adresse – URL'en – i toppen af skærmen, bør der stå ekstrabladet.dk, men her står der i stedet myk-news.com.

 

 

 

 

Chef for Go’ aften Danmark hos Nordisk film, Rasmus Dahl Pedersen, bekræfter også over for TjekDet, at historien er falsk. Tv-programmet har nemlig aldrig haft noget indslag om danskere, der på rekordtid er blevet rige ved at handle med bitcoins.

Desuden siger han, at billedet af den mand, der skulle være en enlig far med en god fidus, er mindst tre år gammelt.

Billedet er nemlig taget i et studie i Tivoli i København, og her har Go’ aften Danmark ikke haft hjemme længe, men den falske artikel hævder at manden har været på besøg i studiet hos Jes Dorph-Petersen i løbet af i år.

Flere kendisser bliver misbrugt

For tiden florerer stribevis af fuphistorier om bitcoins, og det er ikke første gang, Jes Dorph-Petersen er midtpunkt. Ifølge Rasmus Dahl Pedersen bliver han ofte kontaktet af folk, der troede på Bitcoin-svindlen.

"Jeg ved ikke en skid om investeringer i bitcoin. Jeg har ikke forstand på det, og jeg investerer slet ikke. Det er tydeligt, at det er fup og svindel," udtalte Jes Dorph-Petersen til Ekstra Bladet tilbage i oktober 2018.

Og som TjekDet tidligere har beskrevet, er han bestemt ikke den eneste kendis, der bliver misbrugt til Bitcoin-svindel. Også folk som fodboldspilleren Nicklas Bendtner, komikeren Anders Matthesen og skuespilleren Viggo Mortensen har stået for skud.

Hver gang har det vist sig at være fup og svindel.

Har du allerede oplyst dine kreditkortoplysninger til Bitcoin-Profit eller lignende svindelnumre, bør du omgående kontakte din bank.

 

 

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.

 

 

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023