Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Donald Trump vil have parlamentsudvalg til at undersøge amerikanske nyhedsmedier

Indsigt 6. okt 2017  -  1 min læsetid
Tjekdet
Skrevet af: Thomas Hedin

Den amerikanske præsident Donald Trump skruer nu endnu mere op for sin utilfredshed med de etablerede amerikanske medier.

Torsdag opfordrede han på Twitter den amerikanske kongres til at indlede en undersøgelse af de amerikanske nyhedsmedier, skriver blandt andet politikmediet Politico.

I sit opslag på Twitter undrer Donald Trump sig over, "hvorfor så mange af vores nyheder bare er opspind", og slår samtidig fast, at han gerne vil have kongressens senatorer til at undersøge medierne.

"Hvorfor indleder senatets efterretningsudvalg ikke en undersøgelse af netværkene af falske nyhedsmedier i VORES land for at se, hvorfor så mange af vores nyheder er opspind – fake!," skrev præsidenten blandt andet, hvor han dog ikke pegede fingre af en bestemt historie eller et bestemt medie.

Præsidenten har nærmest gjort det til en del af hverdagen at skrive og klage over amerikanske nyhedsmedier, fordi han mener, de skriver falske nyheder om ham og hans administration.

Fornyelig var han for eksempel stærkt utilfreds med artikler, der antydede, at hans regering ikke har gjort nok for ofrene for orkanen, der ramte den caribiske ø Puerto Rico i sidste måned. Øen er en selvstyrende del af USA.

Også når medierne har rettet fokus på den igangværende kongresundersøgelse af Ruslands angivelige indblanding i det amerikanske præsidentvalg sidste år, har Donald Trump være på barrikaderne. Han har blandt andet kaldt undersøgelsen for en heksejagt og formodningen om russisk indblanding for et fupnummer.

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet
Opdateret 20. dec 2023