Regeringen vil ruste børn og unge mod falske nyheder
Børn og unge skal kunne tænke kritisk, når de er på nettet, og på den måde være opmærksomme på truslen fra falske nyheder, cybermobning og netsvindel.
Sådan lyder det i regeringens nye nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed, som er offentliggjort i dag.
Den nye målsætningen fra regeringen er, at undervisningen i folkeskolen og hele vejen gennem uddannelsessystemet skal ruste børn og unge med digitale færdigheder.
Det skal blandt andet ske med nyt undervisningsmateriale, der skal kunne gøre børn og unge mere opmærksomme på digitale farer.
Også lærere og undervisere i både folkeskoler, gymnasier og på universiteter skal have styrkede kompetencer i at undervise i digital dømmekraft, dataetik og it-sikkerhed, lyder regeringens nye mål.
"Det digitaliserede samfund rummer et utal af nye muligheder, men det stiller også store krav til os som forbrugere og borgere. Tidligt og gennem uddannelsessystemet skal børn og unge derfor rustes til at begå sig sikkert i en digital verden. De skal lære at være kildekritiske og afkode potentielle farer på nettet. Med cyberstrategien giver vi blandt andet underviserne et kompetenceløft, så de kan hjælpe eleverne til at modstå digitale trusler," siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Styrkede digitale kompetencer: Nyt undervisningsmateriale, events og undervisningsmoduler skal styrke digitale kompetencer hos børn og unge.
Styrket efteruddannelse: Kompetenceløft til lærere og undervisere, der skal tilbydes informations- og læringsforløb.
Kampagne rettet mod børn og unge: Børn og unge skal være mere bevidste om it-sikkerhed og god digital adfærd.
Øget fokus på håndtering af data på undervisningsinstitutioner: Der skal fokus på håndtering af data i for eksempel folkeskolen.
Kilde: Regeringens nye strategi for cyber- og informationssikkerhed