Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nej, Chili Klaus opfordrer dig ikke til at investere i bitcoins

Faktatjek 7. mar 2019  -  3 min læsetid
Tjekdet

Chili Klaus, der egentlig hedder Claus Pilgaard, gik konkurs, men er nu kommet til penge igen ved at investere i den virtuelle valuta bitcoin.

Sådan lyder den gode nyhed i en artikel, der ved første øjekast kommer fra Berlingske Business’ hjemmeside. I artiklen opfordres læseren til selv at investere i den virtuelle valuta gennem investeringsfirmaet Bitcoin Loophole.

Men det er et stort svindelnummer. Artiklen er falsk og er slet ikke bragt på Berlingskes hjemmeside. Svindlere har bare benyttet sig Berlingskes logo og design - bortset fra, at der faktisk ikke står Berlingske Business, men Berlininsky Business.

Fupmagerne bruger samme artikel igen

Og det er langt fra første gang, at Claus Pilgaards navn og billede misbruges i falske artikler, der beretter om hans påståede konkurs. Artiklen, der gik i omløb på Facebook i går, er i øvrigt slet ikke ny. Den selv samme artikel ramte også mange danskeres nyhedsfeed på det sociale medie i december og januar.

I november advarede Claus Pilgaard selv sine facebookfølgere om lignende annoncer, der dengang cirkulerede på det sociale medie.

"Jeg oplever det simpelthen så utroligt frustrerende, krænkende og grænseoverskridende at blive misbrugt på den måde," skrev Claus Pilgaard i sit facebookopslag den 20. november sidste år. Her oplyser han desuden, at han har politianmeldt de falske annoncer.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

 

I den falske artikel forsøger svindlerne - med ufrivillig hjælp fra blandt andet Chili Klaus - at overbevise dig om, at du ved blot at investere så lidt som 500 kroner vil kunne score et udbytte på 450 millioner kroner.

Det kræver dog, at du først køber dig adgang til et digitalt system med navnet "Bitcoin Loophole". Du skal bare lige have kreditkortet op ad lommen og aflevere dine personlige oplysninger. Men gør du det, så giver du fupmagerne fri adgang til din bankkonto, og det kan i sidste ende koste dig dyrt.

De vil fange dig på både Facebook og mail

Svindelnummeret huserer ikke kun på Facebook. Netop Bitcoin Loophole er også afsender af en email, der løbende bombarderer danskernes indbakker.

Mailen findes i flere versioner, men budskabet er det samme: Du bliver styrtende rig, hvis du hopper med på "bitcoin-bølgen" - du skal i første omgang udlevere personlige oplysninger for at købe dig adgang til investeringssystemet.

 

 

 

 

Hvad sker der så, hvis du formaster dig til at oplyse dit navn, telefonnummer, emailadresse og kreditkortlysninger? Det har TjekDet tidligere undersøgt, da vi afprøvede løftet om hurtig rigdom. I første omgang udløser tilmeldingen en storm af telefoniske henvendelser fra endog særdeles ivrige engelsktalende sælgere.

Og da TjekDet opsøger en dansk kvinde, der optræder i en video med de lokkende budskaber om let tjente penge gennem bitcoin-investeringer, bliver vi afvist med det samme. Hun vil ikke tale med os.

Senere viser det sig også, at mange af de personer, som på svindelhjemmesiden fortæller om deres store investeringsgevinster, og som optræder med navn og billede, slet ikke er de personer, de giver sig ud for at være.

Langtfra den eneste

Claus Pilgaard er i øvrigt langt fra den eneste kendte dansker, der de seneste måneder har måtte lægge navn til svindelannoncer.

Komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet løjet konkurs i næsten identiske artikler fra ‘Berlininsky Business’. Her var det gennem investeringsfirmaet Bitcoin Revolution, de tre angiveligt havde gjort lykken.

Også bloggeren og realitystjernen Macha Vang, samt tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne er blevet brugt i svindelartikler, med formålet at lokke penge ud af godtroende læsere. Dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt måtte lægge navn til fup-interviewene, hvor man kunne læse, at de fire kendisser hver for sig har droppet deres karrierer foran kameraet for at sælge en serie af skønhedsprodukter.

Er du allerede faldet i fælden, og har du oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

 

 

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.

 

 

LÆS OGSÅ: Bitcoin-svindel florerer på Facebook - Vi afprøver løftet om hurtig rigdom

LÆS OGSÅ: SVINDELNUMMER: TV-værter og avis misbruges i kampagne for antirynkecreme

LÆS OGSÅ: Kendt dansk blogger og realitystjerne offer for svindelnummer

LÆS OGSÅ: Svindelnummer: Fodboldspiller, komiker og skuespiller løjet konkurs og rige igen

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023