Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

LIVE-EVENT: Bliv klædt på til at undervise i vacciner og fake news

Undervisning 5. maj 2021  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Jon Cherry/AFP/Ritzau Scanpix

Mange skolebørn mangler viden om vacciner og har svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. 78% af børn i alderen 10 til 15 år svarer i en ny undersøgelse, at de ved ’lidt’, ’meget lidt’ eller ’ingenting’ om, hvordan vacciner virker. 59% af børnene i undersøgelsen svarer, at de er i tvivl om, hvorvidt de kan vurdere, om en nyhed er sand eller falsk.

Det er udgangspunktet for nyt læringsmateriale om vacciner, som Alinea, Børns Vilkår, Røde Kors og MSD Inventing for Life står bag.

Nu følger parterne bag projektet op mod et onlineseminar, der skal klæde lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne til at bruge materialet i undervisningssammenhæng.

I onlineseminarets panel sidder Jan Pravsgaard Christensen, professor i immunologi ved KU, Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors og
Camilla Mehlsen, digital medieekspert i Børns Vilkår. 

De tre eksperter har hver deres udgangspunkt til at hjælpe undervisere med at sætte vacciner på skoleskemaet. Jan Pravsgaard Christensen har flere gange optrådt i medierne med hans viden om immunforsvaret og hvordan vacciner virker. Anders Ladekarl har de globale briller på, og han vil på seminaret fortælle om vacciners betydning for folkesundheden i Danmark og verdens brændpunkter. Camilla Mehlsen har de kildekritiske briller på, når han forklarer, hvordan børn kan lære at navigere kritisk i nyhedsstrømmen.

Jagten på vacciner til mellemtrin og udskoling er to nye gratis forløb, hvor formålet er at løfte elevers viden om immunforsvaret, vaccinernes historie og fake news.

Seminaret finder sted online den 25. maj klokken 19.00-20.20. Tilmelding kan ske på materialets hjemmeside.