Dansk chatbot giver undervisning i kunstig intelligens nærvær

En ny dansk chatbot ved navn SkoleGPT har set dagens lys og er nu tilgængelig for lærere, der ønsker at undervise i kunstig intelligens.
SkoleGPT er en generativ chatbot, som frit kan bruges af elever og lærere i undervisningen. Chatbotten er udviklet specifikt til, at lærerne kan undervise i kunstig intelligens uden frygt for at bryde regler om databehandlingsaftaler og GDPR.
Formålet med SkoleGPT er at skabe et sikkert dansk pædagogisk alternativ til andre AI-produkter, som for eksempel ChatGPT eller DeepSeek, så lærerne kan undervise eleverne i et trygt digitalt miljø, hvor de kan udforske AI og derigennem lære at anvende og forholde sig kritisk til AI.
Konkret bliver SkoleGPT brugt af lærere til at understøtte undervisningen i mange fag og forløb. For eksempel i dansk, hvor eleverne kan lave eventyr eller andre litterære produkter og diskutere genre på en mere engagerende måde. SkoleGPT understøtter innovations- og projektbaserede læringsforløb, hvor det kan agere i forskellige roller i idéudviklingsprocessen. Det kan motivere eleverne til at tænke anderledes eller hjælpe med at kode små programmer, som eleverne kan bruge til at få LEGO-robotter til at udføre kreative opgaver i relation til teknologiforståelse.
SkoleGPT er sikker at bruge for elever og lærere, således at den data, der indtastes i SkoleGPT, ikke bruges af andre eller til andre formål. På sigt vil CFU gerne tilbyde dem, som laver læremidler og fagligt indhold til skolerne, en sikker platform, hvor deres indhold ikke bliver ulovligt kopieret, delt eller trænet på. Det gør CFU i forvejen med andre digitale og analoge læremidler til brug i skolen.
Chatbotten og forslag til aktiviteter i undervisningen kan findes her.