Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Målrettet udskolingen: Vacciner og fake news

Undervisning 29. apr 2021  -  3 min læsetid
This describes the image

Alinea har i samarbejde med MSD, Børns Vilkår og Røde Kors udviklet dette undervisningsforløb til udskolingen for at øge indsigten i vacciners betydning for folkesundheden både nationalt her i Danmark og i resten af verden. 

Forløbet giver eleverne indsigt i, hvordan vacciner udvikles og virker, samt historien bag vacciner som et middel til at undgå en lang række sygdomme lige fra pest og kolera til polio og mæslinger og nu også COVID-19.

Der er herudover fokus på, hvordan fake news kan være med til at opbygge mistro mod vacciner og deres virkninger, samt hvordan man navigerer sikkert i nyhedsstrømmen om vacciner.

Forløbet ser også nærmere på, hvordan adgangen til vacciner ikke er lige fordelt i verden, og hvordan mange lande i verden ikke har adgang til de  samme ressourcer og vacciner, som vi har i Danmark og Vesten. Som konsekvens heraf dør mange mennesker hvert år af sygdomme, der næsten er udryddet i Danmark. Det gælder fx børnesygdommen mæslinger, som alene i 2018 kostede 140.000 mennesker livet, hvoraf de fleste var børn under 5 år. 

Samlet set er forløbet med til at kvalificere elevernes forståelse af egen sygdom og risiko for selv at blive smittet samt at smitte andre. 

Link til materialet.

År:
Udgiver: