Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Michael Laudrup har ikke været i Go’ Morgen Danmark for at fortælle om bitcoin-fidus

Faktatjek 22. jul 2019  -  2 min læsetid
This describes the image

Bankerne skælver og arbejdsmarkedet er revolutioneret. En ekspert kalder det en revolution.

Så banebrydende er den platform, som Michael Laudrup ifølge en falsk artikel har investeret 500 millioner kroner i.

"Ved at afsløre dette system føler jeg nu, at jeg på en eller anden måde kan give igen til det danske folk," lyder det fra den tidligere fodboldspiller i artiklen.

 

 

 

 


"Systemet" fungerer ifølge artiklen på den måde, at man investerer 1600 kroner i platformen, som så automatisk sikrer en hurtig fortjeneste ved at købe bitcoins billigt og selv dem dyrt – uden at man behøver at løfte en finger.

Artiklen, der forsøger at ligne en Berlingske Business-artikel, beskriver, at Michael Laudrup har været inde hos Jes Dorph-Petersen i Go’ Morgen Danmark for at fortælle, hvordan det fungerer. Jes Dorph-Petersen er så imponeret, at han beslutter sig for at investere i platformen på live tv – hvilket giver et afkast på 1400 kroner på tre minutter!

Men det hele er altså fup. Det bekræfter Michael Laudrup.

"Det er vist ret åbenlyst, at det er falsk," skriver han i en mail til TjekDet.

Omfattende bitcoin-svindel

Artiklen er designet til et bestemt formål: At lokke penge op af lommerne på godtroende danskere. I artiklen er der nemlig links til at tilmelde sig platformen, hvor man opretter sig med sine kontooplysninger. Sidste år besluttede TjekDet sig for at afprøve løftet om hurtig rigdom, og i den artikel kan du læse, hvad der sker, hvis man faktisk tilmelder sig "platformen".

Fupartiklen med Michael Laudrup i hovedrollen er blot den seneste i lang række af svindelartikler, der fortæller hvordan kendte danskere har tjent styrtende på bitcoins.

TjekDet har i de seneste måneder afsløret fupartikler, hvor både Lars Larsen, Karsten Ree, Kjeld Kirk Christiansen, Dovne Robert, Rasmus Paludan og Mads Steffensen alle ufrivilligt medvirker.

Ofte er der variation i artiklerne, men denne gang er teksten identisk med en tidligere artikel, hvor journalist og forfatter Jørgen Leth stod for skud. Den eneste forskel er, at navnet er ændret til Michael Laudrup.

Selvom fupmagerne gør sig umage med at få artiklen til at se ægte ud, er er flere måder at spotte, om artiklen er opdigtet.

Adskillige danske medier er fået misbrugt deres logo og design. Artiklen om Michael Laudrup ser for eksempel ud som om, at den er skrevet af Berlingske Business. Men holder vi øje med www-adressen (URL'en), så befinder vi os ikke på Berlingskes hjemmeside, men derimod adressen https://vision-hey.club/.

Et lignende tidligere svindelnummer misbrugte dagbladet BT's logo, men det er tydeligt, at vi befinder os et helt andet sted, da www-adressen oplyses at være https://Limevow.com

Fælles for begge hjemmesider med fupartiklerne er, at alle links typisk tager dig samme sted hen, nemlig der hvor man tilmelder sig og lokkes til at slippe sine kontooplysninger.

Artiklen fortsætter under billedet

 

 

 

 

Generelt gælder reglen, at hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok fup.

Er du allerede faldet i fælden, og har du oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

 

 

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.

 

 

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023