Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Pave-satire indfører coronarestriktioner for Paradis

Faktatjek 7. dec 2020  -  2 min læsetid
Tjekdet
Gud har informeret den katolske kirkes overhoved, pave Frans, om, at der er nye adgangskrav til Himmeriget. Nu skal alle salige nemlig være vaccineret mod covid-19, før de kan træde gennem himlens porte, fremgår det i en opsigtsvækkende (satirisk) nyhed. Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
  • Hvis ikke man er vaccineret mod covid-19, kan man ikke komme i himlen

  • Sådan lyder det angiveligt fra den katolske kirkes overhoved, pave Frans, ifølge et engelsksproget netmedie

  • Og nyheden om himmerigets nye adgangskrav deles vidt og bredt på sociale medier

  • Men der er tale om satire

Gud har informeret den katolske kirkes overhoved, pave Frans, om, at der er nye adgangskrav til Himmeriget. Nu skal alle salige nemlig være vaccineret mod covid-19, før de kan træde gennem himlens porte. 

Ifølge paven er det den største synd på jord ikke at lade sig vaccinere, og “det er afgørende for menneskehedens frelse,” at folk bliver det. Sådan lyder det tilsyneladende fra pave Frans i en berejst nyhed, der blandt andet deles på Facebook af danske brugere

Og lad det være sagt med det samme: der er tale om satire. 

Artiklen fortsætter under billedet


Man kommer ikke i himmeriget uden en coronavaccine, lyder det fra den katolske kirkes overhoved i satirisk nyhed, der deles på Facebook. (Foto: Skærmbillede Babylonbee.com)


Nyheden kommer nemlig fra amerikanske The Babylon Bee, der kalder sig selv “verdens bedste satireside”. Mediet skriver satire om “kristne ting, politiske ting og hverdagsting,” står der på Babylon Bees hjemmeside.

Her kan man også læse, at mediet skulle være blevet skabt på ottendedagen for verdens skabelse for præcis 6.000 år siden og havde en rapporter på pletten til Babelstårnets fald og jødernes udvandring fra Egypten - historier de fleste nok bedst kender fra det gamle testamente i Bibelen. 

Skriver man sig op til Babylon Bees nyhedsbrev, lover siden “falske nyheder du kan stole på, leveret direkte til din indbakke.”

Lad de sidste blive de første til vaccine

Selvom historien fra Babylon Bee er det pureste opspind, har pave Frans faktisk ved flere lejligheder udtalt sig om en kommende vaccine mod coronavirus. Det skete blandt andet den 20. august, hvor han kaldte det bedrøveligt, hvis vaccinen blev forbeholdt verdens rigeste og ikke blev gjort tilgængelig for alle. 

I en videobesked ved en FN-generalforsamling 25. september gentog han budskabet. Ved den lejlighed sagde han, at hvis nogen skulle have fortrinsret, burde det være de fattigste og mest sårbare.  

Udover nyheden om pave Frans har Babylon Bee på det seneste skrevet om 138.000 børn, som over en nat pludseligt var blevet tilføjet julemandens liste over artige børn. 

Det minder til forveksling om en virkelig historie, hvor Joe Biden skulle være blevet tildelt 138.000 stemmer i staten Michigan i de tidlige morgentimer dagen derpå for det amerikanske præsidentvalg. Her var dog tale om en tastefejl, som hurtigt blev rettet. 

Babylon Bee har også berettet om, at en mystisk stak bortkomne Trump-stemmer er dukket op i ørkenen i den amerikanske stat Utah. Det skete godt en uge efter, alverdens medier havde rapporteret om den opsigtsvækkende opdagelse af en blank metalpæl i Utahs ørken.

Artiklen fortsætter under billedet


Hos Babylon Bee var man ikke sen til at lave satire, da en mystisk metalsøjle blev opdaget i Utahs ørken i slutningen af november. Foto: Skærmbillede Babylonbee.com (til venstre) og bbc.com (til højre).


 

Opdateret 10. dec 2020