Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Faktatjek 19. aug 2019  -  2 min læsetid
This describes the image
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

500 millioner kroner. Så mange penge har den nu tidligere partiformand og folketingskandidat Klaus Riskær Pedersen investeret i en onlineplatform, der automatisk køber og sælger bitcoins. Platformen skal "løfte danskernes økonomi", og for knap 2000 kroner kan du selv tjene en formue.

Sådan kan man læse i en artikel, der ved første øjekast ser ud til at stamme fra Berlingske Business.

Artiklen fortsætter under billedet

Artikel fortæller om Klaus Riskær Pedersens kæmpeinvesering i en handelsplatform for bitcoins. Men det er en lang løgnhistorie.

Men artiklen er falsk. Klaus Riskær Pedersen har ikke investeret en rød reje i en handelsplatform for bitcoins.

"Det kan jeg love, jeg ikke har," siger Klaus Riskær Pedersen, da TjekDet ringer til ham.

"Det er fup og svindel. Min holdning til bitcoins er offentligt kendt, jeg tror ikke på det," slår Klaus Riskjær Pedersen fast.

Samme historie i nye klæder

Over sommeren har TjekDet afsløret en lang række fupartikler, hvor svindlere bruger kendte danksere til at lokke penge ud af folk. Eksempelvis har også skuespillerne Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen, samt komikerne Anders Matthesen og Finn Nørbygaard måtte lægge navn og ansigt til historien om, at de har investeret en halv milliard i en handelsplatform for bitcoins.

Helt det samme har man kunne læse om digteren Jørgen Leth og en lang række tidligere sportsstjerner – fodboldspillerne Preben Elkjær, Thomas Gravesen, Michael og Brian Laudrup samt cykelrytteren Bjarne Riis.

En af de sikreste måder, at gennemskue svindelnumrene på er ved at se på de mistænkelige artiklers www-adresser. I tilfældet med Klaus Riskær Pedersen bliver det dermed tydeligt, at artiklen ikke kommer fra berlingske.dk. I stedet befinder artiklen sig på domænet bestphoneapplication.com.

Og som så ofte før gælder reglen, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det nok fup.

Er du allerede faldet i fælden og har oplyst dine kreditkortoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

 

 

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper én med at være sikker online og holder én opdateret om digitale trusler.

 

 

Artiklen er produceret af Mandag Morgen for TjekDet

Opdateret 20. dec 2023