Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Falsk Rema 1000-konkurrence lokker med særlige gaveposer

Fup og spam 23. nov 2022  -  2 min læsetid
This describes the image
Op mod 1.500 facebookbrugere har kommenteret et opslag på en side, der udgiver sig for at være en del af Rema 1000. En del har luret, at der er tale om svindel og humbug, men mange falder lige i fælden. Foto: Skærmbillede fra Facebook
  • Flere facebooksider under navnet 'REMA 1000 FANS' udlover gaveposer til facebookbrugere

  • Men konkurrencen er fup og har intet med Rema 1000 at gøre

  • Det er langt fra første gang, at en dagligvarekæde misbruges i en falsk konkurrence på nettet

“I anledning af REMA 1000's 21 års jubilæum sender vi en særlig gavepose til alle, der skriver "Færdig" på vores SIDE senest den 20. november. Held og lykke.”

Sådan lyder de lovende ord i flere opslag på facebooksiden ‘REMA 1000 FANS’. Og bedømt ud fra opslagets kommentarspor håber adskillige facebookbrugere at få tilsendt en gavepose fra dagligvarekæden Rema 1000.

Men de bliver slemt skuffede. Konkurrencen er nemlig svindel og på ingen måde en del af Rema 1000.

Formålet er kort og godt at lænse din bankkonto.

Ikke verificeret

Der er flere ting ved opslagene, som bør få dine alarmklokker til at ringe.

Facebooksiderne har for det første kun 102 og 636 følgere, og det står i skarp kontrast til Rema 1000’s officielle facebookside, som følges af knap 134.000 facebookbrugere. For det andet er svindelsiderne oprettet så sent som 6. juni og 18. november i år, mens den “ægte” Rema 1000-side blev lavet den 12. juni 2013.

Og som det sidste fældende bevis er fupsiderne heller ikke udstyret med det lille blå flueben, der markerer, at Facebook har verificeret, at personen eller virksomheden bag en side er, hvem de udgiver sig for at være. Det er Rema 1000’s officielle facebookside.

Rema 1000 oplyser som generel regel på deres hjemmeside, at Rema 1000 Danmarks konkurrencer kun foregår på dagligvarekædens officielle facebookside og instagramprofil

Set mange gange før

Konkurrencen ligner et klassisk svindelnummer, der har til hensigt at franarre intetanende danskere deres penge ved at lede dem hen på en side, hvor de skal indtaste deres kortoplysninger for at oprette en konto og på den måde få tilsendt præmien.

På betalingssiden står der klart og tydeligt, at man ikke bliver opkrævet penge for en såkaldt prøveperiode. Men med småt i bunden af betalingssiden står, at man bliver opkrævet knap 50 euro om måneden, når prøveperioden udløber, indtil man annullerer sit abonnement.

Den fremgangsmåde er set mange gange før.

Blandt andet har andre dagligvarekæder som Spar, Lidl, Meny og Kvickly fået misbrugt deres navn af svindlere, der kun er ude på at lænse facebookbrugeres bankkonti.

Rema 1000 er faktisk også flere gange tidligere endt i kløerne på skruppelløse svindlere.

Er du kommet til at udlevere dine bankoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.
 

Opdateret 23. nov 2022

Vil du vide mere?