Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Falsk Rema 1000-side er på spil igen: Vil have dig til at dele snydekonkurrence

Fup og spam 13. mar 2023  -  2 min læsetid
Tjekdet
Sådan ser den falske konkurrence ud på Facebook Foto: Foto: Skærmbillede fra Facebook
  • En facebookside kaldet ‘Rema 1000 fans’ udlodder gaveposer i anledning af Rema 1000’s 63-års fødselsdag

  • Men konkurrencen er fup, og flere sider med præcis samme navn har før forsøgt sig med samme nummer

  • Dagligvarekæden er ofte offer i falske konkurrencer på Facebook

”For at fejre @REMA 1000's 63 års fødselsdag udsender vi 630 særlige gaveposer til alle, der ønsker "Tillykke med fødselsdagen" senest den 17. marts 2023. Held og lykke!“

Sådan lyder teksten i et facebookopslag fra en side, der kalder sig ???? ???? ????. Mange håbefulde facebookbrugere har da også kvitteret med et tillykke i kommentarfeltet, der tæller over 400 kommentarer.

Men som flere brugere også pointerer, så er der ingen grund til at lykønske siden. 

Konkurrencen er nemlig fup og har intet med Rema 1000 at gøre.  

Kopiside

Selvom facebooksiden har gjort noget ud af at efterligne den ægte vare, så er der alligevel flere ting, der afslører den som falsk. 

Først og fremmest er siden oprettet så sent som 13. november, samme dag som opslaget med fødselsdagskonkurrencen blev lagt op. Det er et klassisk tegn på, at siden alene er oprettet med det formål at dele den falske konkurrence. 

Og så er siden ikke verificeret af Facebook. Det kan man se ved, at der mangler et blåt flueben ved siden af navnet. 

‘Rema 1000 fans’ har også sølle 40 følgere og 42 likes.

Til sammenligning har Rema 1000’s rigtige facebookside det blå flueben og et årti på bagen. Siden blev oprettet i 2013 og har over 140.000 følgere på Facebook. 

Får dig til at dele

Når nogen i god tro ønsker tillykke i kommentarfeltet, svarer Rema 1000 Fans: “Tak fordi du kom, hovedbetingelsen for at vinde er at dele vores opslag til 7 Facebook-grupper og hvis vi er heldige sender vi en besked.”

Tjekdet
Sådan skriver den falske side til udvalgte brugere, som har ønsket siden tillykke. Foto: Foto: Skærmbillede fra Facebook

Selvom ordlyden er mistænkelig, så har flere brugere tilsyneladende efterkommet ønsket. I skrivende stund har opslaget nemlig næsten 180 delinger - mange af dem i forskellige facebookgrupper.

På den måde spredes den falske konkurrence med lynets hast. 

Rema 1000 oplyser generelt på deres hjemmeside, at deres konkurrencer på Facebook altid vil komme fra den officielle side. Den kan genkendes ved sit blå flueben.

Det er også usandsynligt, at den rigtige side nogensinde ville bede brugere om at dele eventuelle konkurrencer.

Samme nummer set før

Så sent som sidste år florerede flere sider med navnet REMA 1000 FANS. Og her var fidusen næsten identisk: Specielle gaveposer blev udloddet, denne gang i forbindelse med kædens angivelige jubilæum

Dengang blev brugere i opslagenes kommentarspor ledt videre til en hjemmeside, hvor deres kortoplysninger skulle indtastes for at få tilsendt præmien. 

Men på siden fremgik det - med bittesmå bogstaver - at man med sine kortoplysninger skrev sig op til et månedligt abonnement på 50 euro. 

I denne omgang er det uklart, hvori fidusen ligger. Det kunne tænkes, at brugere bliver kontaktet med links i direkte beskeder fra den falske facebookside. 

Rema 1000 er flere gange endt i kløerne på skruppelløse svindlere. 

Er du kommet til at udlevere dine bankoplysninger til svindlerne, bør du omgående kontakte din bank.

Opdateret 13. mar 2023