Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Falske opslag lokker med uafhentede pakker fra PostNord for kun 10 kroner

Fup og spam 5. jan 2024  -  3 min læsetid
Tjekdet
Foto: Skærmbillede fra Facebook
  • PostNord sælger pakker, der aldrig er blevet hentet, for kun 10 kroner

  • Det kan man i hvert fald læse i flere opslag på Facebook fra en side, der foregiver at være PostNords officielle facebookside

  • Men opslagene er et forsøg på et svindelnummer, der vil tømme dine lommer for penge

  • PostNord afviser at stå bag siden, og de sælger i øvrigt aldrig pakker, der ikke er blevet hentet

PostNord tømmer sit lager og sælger bortkomne pakker for kun 10 kroner.

Sådan kan man læse i flere facebookopslag, der alle er delt af en side med navnet PostNord. Til opslagene følger et link, man skal trykke på for tilsyneladende at få fat i de herreløse pakker. 

Men du skal ikke sætte næsen op efter at få fingrene i andre personers uafhentede pakker.

PostNord Danmark står nemlig ikke bag siden, og opslagene er et forsøg på svindel fra en falsk facebookside, oplyser PostNord Danmark til TjekDet.  

PostNord Danmarks rigtige facebookside kan man da også læse, at de advarer mod facebooksider, der udgiver sig for at være PostNord. 

Tjekdet
I flere falske opslag lokker en facebookside ved navn PostNord med, at man kan købe uafhentede pakker for kun 10 kroner. Her kan du se et af opslagene. (FOTO: Skærmbillede fra Facebook)

Samme fremgangsmåde

Svindelnummeret er identisk med et, TjekDet beskrev i december 2023, hvor fuskere delte opslag om, at man kunne købe glemt bagage i Københavns Lufthavn. 

For nøjagtig som det var tilfældet med svindlen om Københavns Lufthavn, skal du også her følge et link, som fører dig til hjemmesiden med URL’en saleba3.shop - i svindlen med Købehavns Lufthavn hed URL’en saleba8.shop. Her bliver du mødt at et ‘Tillykke’, og længere nede skal du besvare tre spørgsmål for at købe en pakke. 

Uanset hvad du svarer på de tre spørgsmål, bliver du ledt videre til en side med 12 gaveæsker, hvor du har tre forsøg til at finde en gaveæske med indhold i. Men du er garanteret at trykke på en gaveæske med indhold i, og så har du tilsyneladende vundet en pakke.

Derefter bliver du ledt videre til en ny hjemmeside, og nu er det tilsyneladende en såkaldt Apple Mystery Box til en værdi af 12.000 kroner, du kan blive den heldige ejer af for kun 22 kroner. Men for at få fat i præmien skal du udfylde personlige oplysninger og kortoplysninger.

Og læser du allerøverst på siden, kan du godt glemme alt om kun at komme af med 22 kroner. For der står nemlig med meget lille skrift, som er nem at overse, at man tilmelder sig en abonnementstjeneste med en prøveperiode på kun tre dage. Derefter vil man blive 229 kroner hver 14. dag.

Er du kommet til at skrive dine kontooplysninger på en utroværdig hjemmeside, er det vigtigt, at du hurtigst muligt kontakter din bank og får den pågældende konto spærret.

Tjek faresignalerne

Der er flere forholdsregler, du selv kan tage, hvis du er usikker på, om du er ved at deltage i en utroværdig konkurrence på Facebook. 

Som nævnt kommer du til på en hjemmeside med URL’en saleba3.shop, hvis du trykker på linket i opslaget. Skulle konkurrencen være troværdig og rent faktisk tilhøre PostNord Danmarks, vil man formode, at PostNord i det mindste fremgår af hjemmesidens URL.

Derudover kan du også tjekke oplysninger om facebooksiden. Går du ind på fanen ‘Om’, kan du se, at siden er oprettet den 27. december 2023 - altså samme dag, hvor den begyndte at dele de bedrageriske opslag. Det ser altså ud til, at siden er oprettet alene til det formål at snyde intetanende danske facebookbrugere. 

Den nyoprettede facebookside har også kun 16 synes godt om, hvor PostNord Danmarks rigtige facebookside til sammenligning har 21.000 synes godt om. 

Set før

Det er langt fra første gang, at facebookfeedet fyldes med falske konkurrencer, hvor du angiveligt kan vinde alskens produkter eller købe ting og sager for en slik. 

I august 2023 advarede TjekDet om en konkurrence, hvor facebookbrugere stødte på facebooksiden Lille hus, som udloddede gratis små, mobile huse.

TjekDet har også flere gange advaret mod konkurrencer med gratis cykler som præmie, som popper op i ny og næ. Derfor er der altså god grund til at være på vagt, hvis du i fremtiden bliver eksponeret for konkurrencer på Facebook, hvor du kan vinde ting eller købe dem billigt.

Hvis du kan lide vores artikler og vil være sikker på ikke at gå glip af den nyeste, så følg os på Facebook ved at klikke her.

Opdateret 23. jan 2024

Vil du vide mere?