Bemærk Denne artikel blev udgivet for over en måned siden

Nej, Divya Das kommer ikke med gyldne investeringsråd

Fup og spam 29. feb 2024  -  2 min læsetid
Tjekdet
Svindelannoncer på Facebook og Instagram bringer falske historier om tv-værten Divya Das
  • Falske artikler med Divya Das i centrum florerer i øjeblikket på Facebook.

  • Her påstås det, at tv-værten skulle have rådgivet danskere til at investere i bitcoin i en live-udsendelse, som senere er blevet fjernet.

  • Men artiklerne er svindel, og live-udsendelsen med tilhørende citater er opdigtet

Bitcoin-svindlerne er på spil igen. Nu med den danske tv-vært, Divya Das som blikfang. 

Opslagene og annoncerne er mange, og der er brugt forskellige manipulerede billeder af Divya Das. 

Fælles for dem alle er, at svindlerne bag vil lokke oplysninger ud af facebookbrugerne. Oplysningerne kan de efterfølgende misbruge til økonomisk svindel.  

Divya Das er ikke den eneste kendte dansker, som har fået misbrugt sin identitet i svindel på Facebook. TjekDet har tidligere skrevet om blandt andre Anne Glad, Ditte Haue, Anders Holch Povlsen, Sofie Linde og Anders Lund Madsen

Dine oplysninger i bytte for gyldne investeringsråd

I de fleste tilfælde er svindlen på Facebook opbygget efter en ret simpel skabelon, men det er ikke ensbetydende med, at det er enkelt at gennemskue. Svindlerne bliver nemlig bedre til at camouflere deres svindel, og de bliver hjulpet på vej af nye teknologiske muligheder. 

De kan blandt andet bruge deepfake teknologier eller få en artikel til at ligne en hvilken som helst anden artikel fra et dansk medie - i dette tilfælde B.T. 

Det er først, når man kigger på sidens URL, at man fatter mistanke. Den starter ikke med det klassiske ‘bt.dk/’, men i stedet ‘invest-p.com/’. Det vidner om, at det ikke er B.T. som er afsender, men at der tale om svindel. 

Formålet med den falske artikel er, at læserne skal få tillid til det falske investeringsfirma og klikke sig videre på siden, hvor de bliver bedt om at angive deres personlige oplysninger. Det kan være email, telefonnummer eller bankoplysninger, som bagmændene efterfølgende kan bruge til forskellige former for svindel. 

Divya Das advarer

Divya Das er blevet gjort opmærksom på, at hendes ansigt og navn bliver misbrugt, og har selv postet dette opslag på sin Facebook: 

Tjekdet
Divya Das har selv kommenteret svindlen på sin private facebookprofil. Her advarer hun sine følgere om at tro på de falske investeringsråd, som ikke kommer fra hende. Foto: Skærmbillede fra Facebook

Her gør hun det klart, at indholdet ikke har noget med hende at gøre og er ren og skær ‘fake news’. Hun opfordrer samtidig til, at man anmelder opslagene, hvis man støder på dem. 

Hvis skaden er sket: Er du kommet i kløerne på bitcoin-fupmagerne og har udleveret dine kreditkortoplysninger, bør du omgående kontakte din bank. 

Hvis du kan lide vores artikler og vil være sikker på ikke at gå glip af den nyeste, så følg os på Facebook ved at klikke her.

Opdateret 3. apr 2024